banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

Seleccionat el Consorci de Desenvolupament Rural del Camp per gestionar el Leader a 4 comarques

14 Gen 2016

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha estat un dels 11 grups d'acció local seleccionats a Catalunya pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal de gestionar els ajuts Leader a les comarques de l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, 18 municipis del Baix Camp, 3 municipis del Baix Penedès i 4 municipis del Tarragonès.

Per poder optar a la selecció, el Consorci ha concorregut a la convocatòria oberta amb aquest objectiu pel Departament segons l' Ordre AAM/387/2014, per a l’aplicació a Catalunya del desenvolupament local participatiu en el marc del PDR 2014-2020. També ha hagut de presentar l'Estratègia de Desenvolupament Local, amb els principals objectius a assolir, les línies d'actuació, i els criteris de selecció dels projectes que puguin rebre els ajuts Leader.

Prèviament a aquesta selecció, el Departament ha definit l’àmbit territorial d’aplicació del Leader a Catalunya, d'acord amb criteris demogràfics, d’envelliment i gènere de la població, de població aturada i dependència de l’agricultura. En total l’àmbit territorial Leader representa actualment el 73,24% del territori català.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp està format pels consells comarcals de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, a més d'altres entitats privades com consells reguladors de denominacions d'origen, cambres de comerç, associacions agràries, i associacions empresarials del sector turístic i agroalimentari.