banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp rep 89 sol•licituds d'ajut

04 Abr 2016

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha registrat 89 sol·licituds d'ajut per a projecte d'inversió valorats en 10.901.211,32 euros.

Destaquen les sol·licituds de projectes de transformació i/o comercialització de productes agroalimentaris que representen el 38% de les sol·licituds i els projectes no agroalimentaris (que engloben projectes turístics i Pimes) que representen el 48% de les sol·licituds.

Les inversions públiques de millora del patrimoni cultural i natural, les infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació i elsprojectes per la mitigació del canvi climàtic representen el 14%.

Cal recordar que aquesta és la primera convocatòria del període 2014-2020, i disposa de 721.331,08 euros per atorgar ajuts. Està previst que durant octubre/novembre de 2016 es publiqui una segona convocatòria.

Els ajuts Leader s'atorguen mitjançant un procediment de concurrència competitiva, en què se subvencionaran únicament els millors projectes presentats fins a la finalització de la partida pressupostària disponible. Els projectes presentats es valoren mitjançant els barems que es van publicar 
conjuntament amb l'ordre de convocatòria.

L'àmbit territorial del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp són les comarques de l'Alt Camp, de la Conca de Barberà, del Priorat, 18 municipis de la comarca del Baix Camp (Alforja, Arbolí, Capafonts, la Febró, l'Albiol, l'Aleixar, l'Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Colldejou, Duesaigües, Maspujols, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou i Vilaplana), 4 municipis de la comarca del Tarragonès (Renau, Salomó, Vespella de Gaià i la Secuita) i 3 municipis de la comarca del Baix Penedès (Bonastre, el Montmell i Masllorenç).