Jornada Tècnica sobre la biomassa com a font d'energia municipal

24 Mai 2016

El proper 31 de maig de 2016 tindrà lloc a la Diputació de Tarragona la jornada tècnica "La biomassa com a font d'energia municipal". L'objectiu és exposar que la biomassa d’origen vegetal (forestal i agrícola) per a usos tèrmics és una font d’energia neta i econòmica, que genera ocupació en l’entorn rural de proximitat del consumidor i ajuda a rendibilitzar els aprofitaments forestals i l’activitat agrícola, i per tant, a mantenir un paisatge de qualitat. També permet disminuir el risc d’incendis forestals, especialment en les condicions climàtiques i dels boscos del sud de Catalunya.
La jornada va dirigida especialment al món local: càrrecs electes i tècnics municipals, i oberta als agents locals que treballen en el sector forestal, de la biomassa i de l’energia.

La jornada s'iniciarà a les 9.15 h i finalitzarà a les 13 hores. Entre altres professionals i experts intervindran Pere Navarro, cap del Grup d’Aprofitaments Fusters i Biomassa del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC); Gil Salvans, responsable tècnic de l’Agència Local de l’Energia d’Osona; Sr. Ricard Baqués, tècnic en Gestió de Recursos Naturals del Consorci de la Serra de Llaberia; Josep M. Prunera, cap de Servei de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori de la Diputació de Tarragona; i Paco Cano, responsable de Dinamització de la Producció Forestal.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, al telèfon 977 250 450
o mitjançant correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les persones de contacte són José A. Gil o Maribel Bolós