El projecte de cooperació Start Up Rural suma socis per potenciar l'emprenedoria de qualitat

31 Oct 2017

Start-Up Rural a Catalunya, que assessora i acompanya els emprenedors del programa Leader, va fer el passat 6 d’octubre un destacat salt endavant, mitjançant la signatura de diferents convenis de col·laboració per estrènyes els vincles amb institucions d’àmbit nacional que contribuiran a aconseguir un major impacte de les diferents accions. El projecte fomenta l’emprenedoria que genera valor afegir al territori, persegueix l’increment del nivell d’èxit dels emprenedors, posa en valor i coordina els serveis que ofereixen els GAL, i contribueix a visualitzar les oportunitats de negoci al món rural, mitjançant diferents accions de suport als emprenedors.

Start-Up està coordinat pel Consorci Leader de Desenvolupament del Camp i compta amb la participació de 10 GAL Leader de la resta del pais. El finançament prové del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i dels fons europeus FEADER. La signatura dels convenis s’ha fet al viver d’empreses comarcal CONCACTIVA a Montblanc, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, al que ha assistit una trentena de persones. La consellera ha afirmat:”Pel desenvolupament rural són fonamentals les persones i acompanyar-les tot posant-hi els mitjans, així com assegurant que la gent pugui construir un projecte professional i de vida al món rural. Sumem projectes, fem xarxa, fem país”.

De la seva banda, el president del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Joan Maria Sanahuja, ha destacat que “la interacció és bàsica per bastir un entorn acollidor per tal de crear un teixit socioeconòmic arreu de Catalunya”. El Consorci ja ha tirat endavant mig centenar de projectes, aconseguint 5 milions d’euros en inversions.