banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

ARCA es reuneix amb el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

18 Abr 2018

Montblanc ha acollit aquest dilluns 16 d'abril una reunió de treball entre l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Una trobada que ha servit perquè els representants d’ARCA coneguin de primera mà l’aplicació del programa Leader al territori, així com algunes de les iniciatives que està desenvolupant el grup a nivell local.

En aquest sentit, Francesc Benet, vicepresident del Consorci, acompanyat del gerent de l’entitat, Jordi Paris, han volgut destacar els projectes de viverisme especialitzat impulsats al territori: el "Viver de Celleristes de la Conca de Barberà" i "Espai Cuina. Viver Agroalimentari de la Conca", centrats en fomentar l’emprenedoria en el sector agroalimentari tot facilitant estructures i instal·lacions per facilitar l’autoocupació. Un model d’èxit que ha suscitat l’interès de diversos territoris i que ha permès encetar col·laboracions a nivell internacional, com és el cas del Grup d’Acció Local polonès Warminski Zakatek, amb el que es treballa des de 2015 per impulsar un projecte de cooperació internacional en l’àmbit de l’emprenedoria i els vivers d’empreses rurals.

La reunió també ha servit perquè els membres de la xarxa catalana poguessin conèixer les inquietuds i necessitats del Consorci, i debatre sobre noves línies de treball i actuacions a desenvolupar en un futur, tenint en compte ja el nou període de programació i el paper del programa Leader com a eina per activar l’economia de les zones rurals.