banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

S'obre una nova convocatòria d'ajuts europeus Leader al Camp de Tarragona

Nova edició dels ajuts europeus Leader, destinats a fomentar l'economia i crear ocupació als territoris i comarques rurals de la zona del Camp de Tarragona. El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb seu a Concactiva, és l'encarregat de gestionar aquestes ajudes destinades a activitats empresarials que fomentin l’arrelament i el desenvolupament econòmic i social dels emprenedors i les emprenedores en el medi rural, que contribueixin a la reactivació econòmica i a la creació d’ocupació,amb especial atenció als sectors agrari, alimentari i forestal, que estimulin la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari o que promoguin accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals.

Al Camp es destinaran 750.000 euros en ajudes, que cobreixen una part significativa de les inversions. En les dues darreres edicions es van sumar 1 milió i mig d'euros en ajudes, que van significar unes inversions al territori de 5 milions d'euros. Les solicituds es poden presentar durant aquest mes a la seu de Concactiva, al Consell Comarcal de l'Alt Camp i a l'oficina del DARP de Reus. Un cop presentades les sol·licituds, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp analitzarà les diferents propostes per decidir quines rebran suport mitjançant un concurs basat en puntuacions establertes en les bases que es poden consultar al Diari Oficial de la Generalitat.

El Consorci i el territori valoren molt positivament aquestes ajudes que han permès crear ocupació i impulsar l'economia d'aquestes comarques rurals, creant també activitats econòmiques innovadores i d'alt valor afegit.

El termini per presentar projectes finalitza el proper 17 d'octubre.