Imprimir aquesta pàgina

La xef amb més estrelles Michelin del món, Carme Ruscalleda, convidada a la segona edició d’Agronyam

23 Set 2018

El Castell Templer de Barberà de la Conca (Conca de Barberà) acollirà el proper dilluns, 22 d’octubre, la segona edició d’Agronyam, una jornada destinada a conectar productors del Camp de Tarragona (principalment de les comarques del Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp però també de municipis del Tarragonès, Baix Camp i Baix Penedès que formen part del territori d’actuació del Consorci Leader de Desenvolupament del Camp) amb professionals de la restauració d’arreu del país: cuiners, periodistes gastronòmics, restauradors, foodies...

La segona edició d’Agronyam es planteja novament com un punt de trobada, coneixement i intercanvi de contactes i experiències entre ambdós perfils. Com un aparador i punt de trobada de professionals de la gastronomia i l’enologia, un espai on es teixeixin complicitats i tanmateix una jornada que afavoreixi el coneixement i la conexió perquè els assistents crein sinergies, trobin nous motius d'inspiració i descobreixin noves maneres de conscienciar, elaborar i consumir aliments, basades en la tradició i en la innovació, empeltades en la llibertat, en la creativitat i, per sobre de tot, en el respecte per l’entorn i el medi natural. Així, Agronyam és una de les accions principals del projecte Muntanyes Modernistes 2018, dirigit pel Consorci Leader del Camp, amb el seu objectiu d'afavorir la diversificació econòmica del territori del Camp de Tarragona, aprofitant espais tan emblemàtics com el celler modernista de Barberà de la Conca o el castell de la mateixa vila.

Sota el títol “L’art de produir, compartir, col·laborar i competir”, Agronyam consta de diferents ponències i al final del matí, s’ha previst un espai de tast i networking perquè productors i cuiners es relacionin entre ells i puguin crear sinergies amb l’objectiu d’enfortir la cultura enogastronòmica del Camp de Tarragona.

La xef catalana Carme Ruscalleda, amb 7 Estrelles Michelin, intervindrà a la jornada amb la ponència “L’únic permanent és el canvi. Néixer, créixer, consolidar-se i renovar-se per continuar”. Cal destacar que la seva intervenció tindrà lloc tan sols 5 dies abans que tanqui el restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar.

A més de la intervenció de la cuinera catalana Carme Ruscalleda, el programa inclou la participació de l’antropòleg de la Fundació Alicia, Joan Ribas; del mestre xarcuter mallorquí, Xesc Reina, de la Unió de Productors i Cuiners del Baix Penedès, Terra i Taula, de l’Associació gastronòmica i cultural d’Igualada, Vadefoodies, i del cuiner de l’any i estrella Michelin, Vicent Guimerà, propietari del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona.

Agronyam 2018 tindrà lloc en horari de matí i la jornada serà conduïda per la periodista Paula Molés Martí que, aquesta temporada, ha estrenat a Catalunya Ràdio el programa gastronòmic “Un restaurant caníbal a Berlín”.

Un cop finalitzades les ponències, els assistents podran conèixer productors i elaboradors del territori a través d'un tast de 3 vins de diferents cellers cooperatius de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i el Priorat.

En els documents adjunts hi ha detallada la llista de ponències i els horaris de la jornada que començarà a les 8:30h amb una benvinguda al Celler Cooperatiu de Barberà, tot i que la jornada seguirà al Castell Templer a partir de les 9h i fins a les 14h aproximadament.

La jornada és una iniciativa organitzada pel Consorci Leader de Desenvolupament del Camp, amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona, que patrocina la conferència del xef Vicent Guimerà. Agronyam 2018 també compta amb la complicitat de l’Associació Fet a l’Alt Camp, Fet a la Conca i el Consell Comarcal del Priorat.

Tota la informació i les novetats del programa es compartiran a les pàgines de Facebook i Twitter d’Agronyam i s’emprarà l’etiqueta #Agronyam2018.

Com participar a Agronyam 2018?

Poden apuntar-s’hi professionals de la restauració, ja que és una cita imprescindible per escoltar experiències, revisar trajectòries, conèixer històries d'èxit que triomfen i es reinventen, conectar amb professionals del sector i descobrir productors i elaboradors del Camp de Tarragona.

Però també poden apuntar-s’hi productors i elaboradors del Camp de Tarragona, principalment del territori d’actuació del Consorci Leader del Camp ja que és una oportunitat única per escoltar experiències d'èxit, agafar idees i palpar les últimes tendències. Però és també una bona ocasió per arribar al seu públic potencial: restauradors, cuiners, foodies i periodistes gastronòmics reunits per primer cop a Barberà de la Conca. Una oportunitat per mostrar la qualitat del seu producte, exposar-se i enfortir-se com a professionals i com a territori.

Ambdós perfils professionals han de reservar plaça abans del proper 12 d’octubre (l’enllaç també es pot trobar a la pàgina de Facebook i Twitter d’Agronyam).