Agronyam es consolida com a espai de trobada entre productors, restauradors i prescriptors del món gastronòmic

Carme Ruscalleda, Xesc Reina o Vicent Guimerà, referents gastronòmics del nostre país, han participat a la segona edició d'Agronyam, jornada organitzada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, mitjançant el seu projecte estratègic Muntanyes Modernistes i la participació del projecte de cooperació Gustum, juntament amb ConcActiva.

El resultat ha estat que més de 80 assistents, de diferents branques del món alimentari, s'han trobat i han debatut sobre els presents i els futurs als quals ha de fer front l'alimentació en un entorn globalitzat i competitiu com l'actual, o la importància d'establir aliances ben fonamentades per aconseguir superar situacions complicades. En aquest sentit, les intervencions de Terra i Taula o Vadefoodies, organitzacions totes dues de productors i restauradors conjuntament, ha explicat com paraules com cooperació, col·laboració o sinergia poden fer-se realitat amb el treball conjunt i la confiança amb un projecte compartit.

El Consorci Leader del Camp, junt amb del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, realitza accions de suport a l'emprenedor agroalimentari, conjugat amb la coneixença del patrimoni del territori, amb l'objectiu d'aconseguir articular un discurs conjunt entre la producció de proximitat i l'entorn històric i natural on es realitza. Aquest és un dels principals objectius del projecte Muntanyes Modernistes, que espera tenir continuïtat durant la propera anualitat.