La URV visita el Consorci Leader del Camp

El passat 26 d'octubre de 2018, estudiants del grau de Geografia i Ordenació del Territori de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han visitat el Consorci per conèixer com és el desenvolupament del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 a les comarques de Tarragona a través de la metodologia Leader implantada pel Grup d'Acció Local del Camp de Tarragona.

Després d'una breu explicació, l'alumnat ha visitat el viver de celleristes com a exemple d'ajuda Leader a un ens públic i en perspectiva de foment de l'emprenedoria en entorns mancats d'espais adequats d'impuls. Així, el viver s'ha ensenyat com una autèntica plataforma d'iniciatives que ja han volat i que han pogut, gràcies a aquest espai, comprovar les possibilitats d'èxit de la seva oferta.

També han visitat l'Espai Cuina, finançat amb fons FEDER, totalment complementari a l'anterior, amb l'objectiu de fer de la Conca de Barberà un veritable "cluster" agroalimentari.

Finalment, durant la tarda ha visitat el Consorci l'empresa Paño Fruits a Alcover, beneficiari Leader i que treballa amb productes de proximitat i ecològics.

El Consorci, com a ens lligat amb les entitats del territori i amb la transferència de coneixement, està en contacte amb el món universitari amb l'objectiu de proposar millores per a l'entorn rural tarragoní.