El coworking tarragoní, exemple per a grups d'acció local europeus

El Consorci Leader del Camp va donar la benvinguda i acompanyar als grups GAL Land in Bloom i el GAL Pieriga Partnership de Letònia, el GAL Leipziger Muldenland d’Alemanya, el GAL Donegal Local Development Company d’Irlanda, el Vale of Glamorgan Council (Gales) i el GAL Pays de Guéret (França), presents per conèixer com es gestiona un espai de coworking i el paper del grup d'acció local (GAL) de la zona per donar-hi suport.

Aquesta visita s'emmarca dins del projecte de cooperació internacional CoLabora, que vol incentivar la generació d'espais de treball compartits al medi rural com a opció de present i futur per a la generació d'activitat econòmica. Al territori català és el projecte de cooperació entre grups d'acció local catalans, Cowocat Rural, coordinat pel GAL CIS de la Terra Alta i Ribera d'Ebre, el que promou aquest tipus d'espais, com per exemple la zona de treball compartida que es troba a ConcActiva, o l'acompanyament a l’espai de La Magrana, el qual també va ser un beneficiari Leader d'anteriors edicions. Durant el dijous 15 de novembre, el grup es desplaçarà a l’espai Núria Social d’Olot, com exemple de reconversió d’un antic ateneu popular en un espai col·laboratiu lligat a les TIC i a l’emprenedoria social.

Des del Consorci Leader del Camp es va incidir amb la importància dels GAL com a dinamitzadors, i del paper dels projectes de cooperació per a vehicular aquestes accions i iniciatives.