El Consorci Leader del Camp se suma a la jornada "Repoblem el territori"

Durant el passat divendres 23 de novembre de 2018, a la localitat d'Aguilar de Segarra (Anoia), diferents agents del territori es van reunir per parlar de com poder revertir la dinàmica demogràfica dels últims anys que afecta a les zones rurals, amb un cada cop major despoblament i envelliment de la seva població.

Els casos exposats, tant del propi territori català com d'altres zones rurals estatals i europees, van servir per subratllar la importància de l'acord en objectius transversals que comprometin a totes les administracions per a què els projectes puguin tirar endavant i acabin tenint efecte. D'especial interès va ser la participació de Luís Miguel Rebustiello, gerent de la Red Asturiana de Desarrollo Rural amb la seva mesura d'ajuda directa a l'emprenedor: el Tiquet Rural. Aquesta és una aportació econòmica directa de 25.000 euros per projecte amb criteris competitius iguals als de les ajudes Leader convencionals, però amb un camp més ampli de justificació de la despesa. Rebustiello va assenyalar que la intenció era donar un suport ferm a l'emprenedor que s'instal·li en l'àmbit rural asturià, també molt afectat per processos d'abandonament d'explotacions i d'espais habitats.

Per part del Consorci Leader del Camp, que va participar en la taula del repte econòmic, es va aportar l'experiència acumulada en la generació d'entorns de suport a l'emprenedoria, sintetitzat amb els diferents vivers agroalimentaris que s'han establert a la comarca de la Conca de Barberà, i que han ajudat a fer madurar projectes de persones joves emprenedores per al seu establiment en aquesta zona rural.