La innovació s'obre pas al Leader del Camp

Dimecres 5 de desembre s'ha realitzat a la seu del Consorci Leader del Camp a la Conca de Barberà la jornada de foment de la innovació Design Thinking i Lego Serious Play, gràcies a la col·laboració amb ACCIÓ i ConcActiva.

La formadora Teia Guix, de Co-empren, ha dirigit la sessió fent una introducció teòrica als principis d'aquestes metodologies de pensament alternatiu, per després passar a la pràctica amb peces de Lego que han permès la visualització de la pròpia empresa fent diferents figures i formes. Amb aquesta eina, les persones emprenedores replantegen els esquemes bàsics d'apropar-se a les problemàtiques diàries d'una forma que sigui diferent a la que porta la pròpia rutina mental.

Monica Boquera, tècnica d'ACCIÓ al territori del Camp de Tarragona, durant la presentació de la jornada, ha accentuat la importància de la col·laboració entre entitats que treballen el suport a l'emprenedoria i ha remarcat la disposició d'aquestes per recolzar els agents productius que generen llocs de treball i riquesa. Per part del Consorci, l'Antoni Bitrià ha explicat el projecte Start Up Rural de Catalunya i de com és una eina important per acompanyar les persones emprenedores que s'estableixen o continuen la seva activitat al territori rural.