banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

La biomassa com a oportunitat per a la indústria del Camp de Tarragona

28 Des 2018

El proper 16 de gener, a la seu del Consorci Leader del Camp a la Conca de Barberà, es realitzarà una jornada per donar a conèixer les possibilitats de la biomassa com a font d'energia alternativa per a usos industrial. Els participants a aquesta són tant d'un perfil tècnic, amb experts de l'àmbit català en la gestió del forest per a usos energètics, com a iniciatives privades que han optat per aquesta energia.

Aquesta jornada, promoguda per el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, s'encaixa amb l'acció desenvolupada pel projecte Start Up Rural a Catalunya 2019, Ecoemprenedoria, per ajudar a la transformació de l'economia rural actual cap a una opció més sostenible i circular.

En aquest any 2018, la tasca s'ha centrat en la divulgació de l'eina ResiduRecurs, del Consell de Cambres i l'Agència Catalana de Residus, per millorar el destí dels sobrants industrials. A més, aquesta jornada també s'alinea amb l'Estratègia Forestal de la Unió Europea 2020, que identifica l'ús eficient i competitiu de la biomassa com un dels seus puntals. És important assenyalar els beneficis socioeconòmics de la biomassa en l'actual context de transició energètica, tant pel que fa a la creació de llocs de feina com a la dinamització de l'economia rural. Alhora, l'ús de la biomassa forestal té un comportament neutre pel que fa a les emissions de CO2, i la substitució de combustibles fòssils representa una reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.