banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

LEADER DEL CAMP APROPA LA CÚPULA GUSTUM A LES ESCOLES DEL TERRITORI

06 febrer 2019

 

Durant la tercera setmana d'aquest mes de febrer, diferentes escoles rurals del territori rebran la visita de la cúpula Gustum, un recurs educatiu que vol apropar als infants l'origen dels productes, els seus valors nutricionals i la seva importància per la definició del paisatge del territori català. Aquesta anualitat, la Cúpula inclou diferents recursos adicionals que permeten aprofundir en els continguts que s'exposen amb el visionat de la cúpula, amb la qual cosa l'aprenentatge és més significatiu i fàcil d'assimilar. 

Per part del Consorci Leader, la tasca ha consistit en coordinar la presència del recurs amb l'entorn educatiu de la zona, principalment amb el contacte amb els centres de recursos pedagògics (CRP), els quals han estat els encarregats de contactar amb els centres educatius i fer la proposta. D'aquesta forma, l'adeqüació d'aquest aprenentatge amb el projecte educatiu propi de cada centre és més pertinent, augmentant i millorant els aprenentatges que ja s'hi donen. Val a dir la cúpula Gustum és el segon any que és present, amb una valoració altament positiva per part de les escoles que la van rebre.

Finalment, recordar que l'objectiu prioritari de Gustum és donar valor al producte agroalimentari produït al territori. El projecte Gustum transmet en les seves accions la importància d’aquest producte més enllà de la seva qualitat organolèptica, explicant la vinculació del producte amb el paisatge, l’economia, la cultura i les tradicions del territori, ja que les característiques climàtiques i culturals de cadascun determinen les seves produccions agràries, i conseqüentment les seves elaboracions i productes.

Més informació: https://www.gustum.org/projecte/la-cupula-gustum/