Imprimir aquesta pàgina

ARRENCA EL PROGRAMA ODISSEU: JOVES I EMPRESES RURAL ES DONEN LA MÀ

27 febrer 2019

Amb l'objectiu d’incentivar l’experiència de joves universitaris en pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals Leader de Catalunya, de promoure la competitivitat empresarial i el retorn i l’establiment del talent jove en aquestes zones, s'obre la tercera convocatòria dels Ajuts al Pràcticum Odisseu.

Les entitats promotores del projecte Odisseu, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitat i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, fan possible una nova edició dels Ajuts al Pràcticum.

Si ets una empresa d’algun dels territoris rurals o un/a jove que estudia un grau o un màster oficial en alguna universitat del sistema universitari de Catalunya, participa-hi!

El Pràcticum Odisseu cofinança al 50% la realització de les pràctiques de mínim 300 hores, entre el mes de maig i setembre de 2019. Amb aquesta iniciativa el Govern de la Generalitat vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. Per fer-ho, dona continuïtat al programa d’Ajuts al Pràcticum que posa en contacte el teixit empresarial del territori amb els i les estudiants universitàries perquè puguin obtenir primeres experiències professionals al seu territori d’origen o per a joves que volen anar a viure a aquests territoris.

Enguany hi ha hagut un augment de pressupost que suposarà la possibilitat d’oferir 72 ajuts de 750 €, gairebé 30 més que l’anualitat anterior. Les empreses podran presentar les ofertes de pràctiques universitàries fins el dia 17 d’abril, i els i les joves interessades s’hi podran inscriure fins el 12 de maig.

Pots informar-te dels passos seguir a través del web www.odisseujove.cat, subscriu-te al butlletí o contacta a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., al telèfon 973481644 (demanar per la Marta Soldevila).

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp hi participa des de la seva primera edició, amb uns resultats força positius pel que fa als joves que s'han acollit a l'ajut i la seva experiència dins d'empreses del Camp de Tarragona Leader.