EL VIVER DE CELLERISTES, REFERENT INTERNACIONAL D'EMPRENDORIA RURAL

14 Jun 2019

El viver de celleristes de Barberà de la Conca, des dels seus inicis s'ha anat consolidant com una peça emblemàtica del desenvolupament rural de la Conca de Barberà i per extensió de la ruralitat catalana. A més, la repercussió del seu èxit com a model de suport a l'emprenedoria ha superat les fronteres del país i ha arribat a cridar l'atenció de diferents països, com el cas de la visita d'ahir. De la mà del Consell Comarcal del Berguedà, una delegació d'alt nivell del govern de Geòrgia, encapçalada pel Cap de coordinació de Divisió Regional Levan Tershvili, va visitar les instal·lacions del viver i va poder observar el funcionament d'un projecte de treball compartit com és aquest. La delegació es va mostrar molt interessada en la gestió d'un espai com a aquest, de quina forma s'acompanya a l'emprenedor i fins a quin punt de maduració es permet estar dins del viver; el director de Concactiva i del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Jordi París, va acompanyar i va respondre aquestes preguntes, juntament amb el president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu.

 

IMG 20190613 WA0007

 

La delegació va continuar el seu recorregut cap a Reus, on va visitar les instal·lacions de l'Institut Català del Vi, l'INCAVI, on se'ls hi va fer una presentació per contextualitzar la realitat del vi a Catalunya, amb aspectes com el desenvolupament de les Denominacions d'Origen com a eines de foment de la qualitat d'aquest sector.

Finalment, durant la visita també es va presentar el Grup d'Acció Local i es va fer una petita introducció a les tasques que desenvolupa en la zona del Camp de Tarragona per fomentar l'emprenedoria en aquest territori. La delegació georgiana va manifestar la seva disposició a continuar col·laborant en aquest intercanvi d'experiències relacionades amb el món del vi i les diferents formes de promocionar-lo i fer-lo competitiu. Val a dir que Geòrgia és un país productor, amb una exportació principalment orientada a Rússia.