banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

RESOLTS ELS AJUTS LEADER DE LA CONVOCATÒRIA 2018

19 Jul 2019

 

Durant aquesta setmana, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha resolt quins projectes es veuran beneficiats per aquesta aportació econòmica. Un total de 22 iniciatives que recorren les diferents comarques del Camp de Tarragona i que volen generar activitat econòmica diversificada en aquests espais rurals. La dotació per a la zona del Consorci ha estat de més de 7000.000,00 euros, recordant que els ajuts van finançats al 57% per la Generalitat de Catalunya i el 43% pel fons europeu FEADER. Aquesta ajuda repercutirà tant a projectes de nova creació com a aquells que aposten per la seva ampliació o millora. També, cal assenyalar que la tipologia productiva és diversa: els que segueixen la mesura de transformació de productes agroalimentaris han estat 4 projectes, i la resta a activitats diverses com el turisme de proximitat, les energies sostenibles, les activitats esportives o la regeneració de residus.

Territorialment, les ajudes es distribuiexen d'una forma equilibrada, amb una relació de 8 projectes a la Conca de Barberà, 5 projectes a l'Alt Camp, 3 projectes al Baix Camp i 6 al Priorat. 

Aquesta ajuda s'inscriu dins del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i van dirigits a aconseguir dels següents reptes:

  • Fomentar l’arrelament i desenvolupament econòmic i social dels joves al medi rural.
  • Contribuir a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació,amb especial atenció als sectors agrari,alimentari, forestal i les zones rurals.
  • Estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.
  • Promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos natural.

Les dades d'aquesta resolució les podeu trobar en aquest enllaç: RESOLUCIÓ AJUTS LEADER 2018

La convocatòria d'aquest ajut per al 2019 s'espera que surti durant l'últim quadrimestre de l'any. 

 

leader