banner
1453226468 08 phoneTelèfons de contacte

MUNTANYES MODERNISTES APROPA AMB MÚSICA EL CELLER MODERNISTA DE SARRAL

13 Nov 2019

Aquest divendres la Cooperativa de Sarral es mudarà per acollir el darrer concert del projecte Muntanyes Modernistes, una iniciativa del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp que vol fer conèixer i sumar valor als cellers modernistes. Aquest concert tancarà el cicle de quatre concerts que han acollit fins ara la Cooperativa de Nulles, l'Agrícola de Barberà de la Conca i la Cooperativa de Vila-rodona, totes elles sòcies d'aquest projecte estratègic i que han col·laborat intensament en l'organització i realització d'aquestes activitats. 

El cicle de concerts de Muntanyes Modernistes neix de la visió de convertir els espais patrimonials en acollidors d'activitats alternatives que normalment no s'hi realitzen: els cellers on s'ha actuat són avui en dia utilitzats per a la seva tasca inicial, això és, per a la transformació del raïm, cosa que ha fet un repte el transformar-ho en un espai de concerts i d'actuacions artístiques. No obstant, aquest repte ha esta superat amb escreix, veient l'afluència de públic i la impressionant sonoritat d'aquestes autèntiques, ara es pot dir, catedrals de la música. A més, estratègicament, aquestes propostes han de servir per visualitzar el potencial d'aquestes joies arquitectòniques com a referents enoturístics del seu territori, amb les moltes i variades activitats que s'hi poden fer. 

Cal dir que el projecte Muntanyes Modernistes està finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural Leader, en la seva línia d'ajuts a la cooperació per desenvolupar accions que potenciin la diversificació productiva de les zones rurals a partir dels seus elements endògens. En aquest cas, la tasca del Consorci amb aquest projecte s'ha orientat cap als cellers modernistes i cap a els espais naturals més significatius de la zona del Camp de Tarragona, com són el Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i el Parc Natural del Montsant. 

 

Sarral.jpg