PRESENTACIÓ EL LOGOTIP I DEL MAPA DE LA PLANA DE SECÀ DE L'ALT CAMP

 

El projecte Muntanyes Modernistes, del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, va presentar ahir el mapa i el logotip que s'han realitzat de l'espai de la Plana de Secà, ubicat a la comarca de l'Alt Camp. El projecte és una iniciativa que compta amb el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrari de Desenvolpament Rural, Leader

Aquest dos elements volen ser l'impuls inicial al treball que durant el proper 2020 es realitzarà per part del projecte singular Plana de Secà de l'Alt Camp. Aquest projecte, liderat per Produccions Saurines, farà diferents accions de promoció del patrimoni històric, artístic, cultural, i ambiental que impliquin la participació dels productors i elaboradors integrats dins d'aquest espai. En aquest sentit, la Plana de Secà vol esdevenir una zona de preservació de paisatge mediterrani autòcton que permeti obtenir una producció amb un major valor afegit, així com estímul que atregui a visitants. El mapa recull informació de diferents rutes que transiten per aquesta zona, com la de la Capona, relacionada amb la pedra seca, la ruta del Cister, amb la presència del monestir de Santes Creus, o la ruta dels cellers modernistes, amb el de Nulles, Alió, Vila-rodona, El Pla de Santa Maria i Cabra del Camp. Alhora, també s'hi troben referenciades les cases rurals, els cellers, cooperatives, agrobotiges i obradors, els punts d'informació, les activitats turístiques i els punts d'interès. 

Durant la presentació, el Consorci va ficar l'accent en com una iniciativa com aquesta ha de motivar la implicació dels agents del propi territori per a què fructifiqui i pugui esdevenir una referència territorial a sumar a les que ja existeixen. Així, la singularitat d'aquest paisatge, dins d'un entorn molt transformat, ha de cridar a la seva conservació i potenciació, també amb l'objectiu de ser un element d'identificació col·lectiva i d'arrelament al territori. El projecte Muntanyes Modernistes, amb aquesta acció, ha intentat donar significació a una proposta de territori que vol dignificar i accelerar la seva capacitat d'atracció i creació d'activitat, d'igual forma com durant aquest 2019 ha fet als espais naturals protegits inserits dins l'àmbit del Consorci (PNIN de Poblet i PN del Montsant), i d'alguns dels cellers modernistes més importants (Sarral, Barberà de la Conca, Vila-rodona, Nulles, Cornudella de Monsant i Falset)

 

IMG_20191211_195840.jpg

 

IMG_20191211_195942.jpg