Encercla, una eina per a una economia més verda i circular

04 Mar 2020

La necessitat per fer un canvi en la manera de produir i d'utilitzar els recursos naturals és un dels reptes més importants amb els que s'enfronta l'actual sistema productiu. Aquesta transició s'ha de fer per aconseguir un entorn i un món que puguin assegurar un futur de sostenibilitat per a les futures generacions. 

Alineats amb aquesta visió, el projecte Start Up Rural va treballar durant l'anualitat 2019 amb l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central per elaborar material de divulgació i publicitat de l'eina Encercla, un resultat del projecte propi d'aquest grup d'acció local.

L'Encercla és un asistent informàtic que permet a les empreses fer una valoració objectiva i comparable de la seva situació productiva respecte al grau de circularitat que assoleix, com també proposar millores correctores que recolcin un canvi cap a pràctiques i mentalitats amb un grau més de circularitat. En aquest sentit, aquest instrument permet la classificació de les empreses d’acord amb els criteris d’economia circular estandaritzats a nivell internacional per entitats tan reconegudes com la Fundació Ellen Macharthur.

El resultat final ha estat el vídeo promocional EnCercla, on es fa una explicació tant d'aquest assistent, com de què vol dir el concepte de circularitat. 

Val a dir que aquesta sensibilitat del projecte Start Up Rural per un model productiu al món rural més sostenible ja va donar el seus fruits amb la col·laboració durant fa dos annualitats amb el Consell de Cambres de Catalunya, i el treball amb la seva plataforma ResiduRecurs.