TORNA ODISSEU, UNA OPORTUNITAT PER A JOVES AMB TALENT I EMPRESES DEL MÓN RURAL

11 Mar 2020

El Pràcticum Odisseu és un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial al món rural i, al mateix temps, fomentar el retorn i l’establiment de joves qualificats a les zones rurals. Amb aquest objectiu, s’ofereix un ajut econòmic de 900€ a les empreses i institucions que acullen estudiants dins del programa.

Els ajuts estan impulsats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte.

  • Entitats beneficiàries: empreses i institucions que ofereixin un lloc de pràctiques a estudiants universitaris durant els mesos d’estiu.
  • Durada de les pràctiques: mínim 300 hores, a realitzar durant el curs acadèmic (fins el 15 de setembre).
  • Lloc de pràctiques: el centre on es realitzin les pràctiques ha d’estar situat en un municipi rural de Catalunya.
  • Remuneració: mínim 6€/h (bruts), dels quals 3€/h seran subvencionats.
  • Costos addicionals: l’entitat beneficiària s’ha de fer càrrec dels imports de la Seguretat Social.
  • Enviament d’ofertes: des del 19 de febrer fins al 24 de març de 2020, presentant una instància genèrica a l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Es poden beneficiar d’aquests ajuts les empreses i institucions que tinguin el centre de treball en algun dels municipis rurals on té aplicació la metodologia Leader (Àmbit territorial elegible).

L’empresa o institució ha d’enviar les seves ofertes de pràctiques (màxim dues) durant la fase de campanya, entre el 19 de febrer i el 24 de març de 2020.

L’empresa o institució ha d’escollir el candidat desitjat en el període establert, tenint present que l’estudiant seleccionat no pot haver tingut relació laboral contractual prèvia amb l’empresa o institució en qüestió, excepte en aquells casos en què l’experiència laboral prèvia hagi estat per fer tasques totalment diferents de les que es realitzaran a les pràctiques.

També caldrà que, un cop seleccionat l’estudiant, l’empresa o institució s’adapti als requisits que fixi la universitat on estigui matriculat l’estudiant en matèria de convenis de cooperació educativa, és a dir, del conveni de pràctiques que se signa entre l’estudiant, la universitat i l’empresa.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp treball com a col·laborador amb aquest projecte dinamitzant-lo als agents del territori que puguin ser potencials interessats en participar-hi, principament entitats de promoció econòmica que tinguin vinculació amb l'emprenedoria local, com també amb els beneficiaris LEADER de les diferents anualtiats i que puguin necessitar sumar talent al seu projecte. Val a dir que aquest és una de les principals mancances que la diagnosi d'accelerabilitat assenyala en relació als projectes LEADER. 

Per a més informació, consulteu la web del programa o contacteu-nos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 653 94 19

 

Font: http://www.odisseujove.cat/practicum/ajuts-odisseu-empreses/