EL CONSORCI LEADER DEL CAMP CELEBRA LA SEVA JUNTA EXECUTIVA

30 Abr 2020
La junta executiva del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va reunir-se ahir de forma telemàtica per aprovar els projectes elegibles que es van presentar a la convocatòria 2019. El director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, també hi va ser present.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp està integrat per ens públics i privats, on dels primers hi són el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de l'Alt Camp, del Baix Camp, del Priorat, del Baix Penedès i del Tarragones. Com a entitats privades, si troben les diferents Denominacions d'Origen Protegides, les Indicacions Geogràfiques Protegides, els principals sindicats agràris, les Cambres de Comerç de Reus i Valls, i diferents associacions de productors i d'activitats de turisme. 

El desenvolupament de la junta va ser productiu i els projectes que van superar  la comissió d'elegibilitat  i la comissió tècnica i van ser aprovats per unanimitat dels participants, completant l'assignació econòmica del programa Leader per a la zona del Grup d'Acció Local, amb més de 700.000 euros. El Departament d'Agricultura, a traves de la Direcció general de Desenvolupament Rural, serà l'encarregat d'aprovar la proposta de resolució i  comunicar als sol·licitants elegibles el resultat d'aquesta assignació, així com dels seus compromisos d'execució i certificació, amb el suport del Grup d'Acció Local.

És important assenyalar com la realització de la junta executiva ha estat prioritzada per part de la direcció del Consorci, amb la intenció d'agilitzar la decisió del Departament pel que fa a la resolució d'aquest programa, i així contribuir a l'aportació de recursos financers als projectes que s'hi han presentat, els quals presenten un perfil productiu fortament impactat per la crisi del COVID-19 (turisme, oci, agroalimentari,...).

Gràcies als mitjans telemàtics, la junta s'ha realitzat virtual i que ha pogut constar amb la presència majoritària dels membres.
 

EWxZm bXgAA8Cz1

El president del Consorci Joan Maria Sanahuja, donant per acabada la junta.