MÉS DE 100 OFERTES DE JOVES PER AL PRÀCTICUM ODISSEU

20 Mai 2020

 

Tot i la situació d'excepcionalitat per la crisi sanitària que s'ha viscut, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha continuat amb la seva tasca de dinamització i motivació tant a joves com a empreses per incentivar la seva participació en el Pràcticum Odisseu. Aquesta iniciativa, coordinada pel grup d'acció local Consorci de l'Alt Urgell i Cerdanya, té com a objectiu principal el retorn del talent jove que per les circumstàncies formatives o professionals actuals s'ha vist obligat a desplaçar-se cap nuclis urbans.

En aquesta anualitat, les empreses rurals del Camp de Tarragona acollides al programa han rebut més de 100 ofertes per realitzar pràctiques, nombre aquest que representa el 13% de totes les rebudes a nivell de Catalunya. El perfil d'ocupació d'aquestes demandes estan protagonitzades per les de turisme, patrimoni i cultura, seguides per les de màrqueting, comunicació i disseny. En el següent gràfic es recull la informació ampliada:

gràfica odisseu

 

El Pràcticum Odisseu és un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial al món rural i, al mateix temps, fomentar el retorn i l’establiment de joves qualificats a les zones rurals. Amb aquest objectiu, s’ofereix un ajut econòmic de 900€ a les empreses i institucions que acullen estudiants dins del programa. El Consorci Leader del Camp aporta la seva part tècnica per implementar aquestes accions d'inserció i consolidació de joves en els projectes empresarials del Camp de Tarragona, aportant l'enriquiment humà que representen aquests joves en un estadi avançat de la seva formació.

La cinquena edició del Pràcticum Odisseu 2020 ha superat les xifres de participació de totes les anteriors edicions de pràctiques. Enguany, comptem amb 130 ofertes presentades per empreses i entitats de tot el territori rural Leader de Catalunya on fins a 123 d’aquestes han rebut candidatures d’estudiants, deixant-ne únicament 5 de desertes i 2 que van ser retirades a l’últim moment per part de l’empresa. A aquestes ofertes hi opten 346 estudiants d’universitats catalanes que han presentat un total de 781 candidatures. Cada estudiant podia inscriure’s fins a un màxim de 5 candidatures.

Els Ajuts al Pràcticum formen part del projecte de cooperació Leader Odisseu i les seves entitats promotores són la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a partir d’una iniciativa conjunta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, els 11 grups d’acció local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.