Recursos per als emprenedors en el sector industrial i amb el repte de la digitalització

Durant els darrer dies, l'equip tècnic del Consorci ha participat en dos jornades organitzades en el marc del  Pla de Formació a Distància del Ministerio de Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentación.

La primera jornada va estar orientada als recursos que des del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo posen a disposició dels emprenedors amb una activitat de tipus industrial per obtinir tant liquiditat com suport amb formació i assessorament. En aquest sentit, Jordi Llinares, subdirector general de digitalització de la indústria i entorns colaboratius va presentar l'eina HADA, una plataforma digital que permet l'avaluació d'un projecte  per saber en quin grau es troba suficientment digitalitzada, ficant-la en comparació amb altres empreses del seu perfil. Per la seva banda, Miguel Sánchez Galindo, director d'innovació, emprenedors i pimes, de l'Escuela de Organización Industrial va exposar les seves línies formatives en la seva modalitat presencial, online o amb la barreja de totes dues. Les seves línies de treball es desenvolupen mitjançant els Fons Social Europeu. 

La segona jornada es va orientar més a la figura de l'emprenedor i a projectes que en donen suport. En aquest sentit, va destacar la presentació del projecte Start Up Village (STV), amb àmbits de treball com la creació d'ecosistemes d'innovació i emprenedoria, amb un important paper del desenvolupament d'una connectivitat eficient. En aquesta línia, aquest desenvolupament es fa mitjançant la plataforma Guifi.net, d'origen català, que ha impulsat l'extensi de la fibra òptica a la comarca de la Garrotxa (Xafogar). Una altra proposta interessant va ser la presentació de Ruraltivity, una plataforma d'emprenedoria rural orientada a les dones, amb una feina basada en el foment de l'emprenedoria social, l'emprenedoria verda i l'economia circular. 

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp va exposar durant totes dues jornades la realitat emprenedora del territori Leader Tarragoní i la seva receptibilitat cap a qualsevol tipus d'ajut que fomenti la seva competitivitat i evolució. 

 

GoToWebinar 006