La continuïtat dels projectes de nova creació en l’àmbit de l’agricultura regenerativa és una de les dificultats més grans degut a la manca d’altres experiències idèntiques i fàcilment comparables.

Amb aquesta acció, el projecte vol fer efectiu l’acompanyament i assessorament dels projectes escollits dels cursos de Joves amb Talent per poder facilitar la continuïtat i l’exposició pública posterior del procés i objectius aconseguits. Així, també és cerca facilitar la replicabilitat d’aquests projectes d’agricultura regenerativa, com motivar la gent jove local per a dur a terme projectes d’arrelament al territori i d’economia de proximitat.

Pràctica amb cromatografies durant les sessions de formació

 

El projecte Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura, en concret, ha acompanyat a dos projectes que varen participar en el Curs Integral d’Agricultura Regenerativa, en l’aplicació de les tècniques apreses durant les diferents sessions d’aquesta formació. Aquest acompanyament ha servit per copsar els canvis que el sòl ha experimentat amb la variació de tècniques de maneig i manipulació que l’agricultura regenerativa demana. Part de la participació del projecte també ha estat la realització d’un vídeo explicatiu sobre aquest procés, amb els seus protagonistes i amb la seva experiència amb aquesta manera de treballar la terra.