Finalitzades les sessions participatives amb veïns i veïnes als municipis pilot en la segona fase dels projecte Repoblem un Camp d’Oportunitats

febrer 20, 2021
Posted in Repoblem
febrer 20, 2021 LeaderDelCamp

El dijous 11 de febrer va tenir lloc de manera virtual la sessió participativa amb veïns i veïnes del municipi de Gratallops (Priorat) per fer aflorar idees d’oportunitats de negoci i creació de llocs de treball així com idees per viure al poble. Les setmanes prèvies es van celebrar les respectives sessions participatives en format virtual als municipis de Vilabella (Alt Camp, el 20 de gener), Vilaplana (Baix Camp, el 27 de gener) i Passanant i Belltall (Conca de Barberà, el 30 de gener).

Aquests han estat els 4 municipis pilot seleccionats dins l’àmbit territorial del Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp en els quals s’ha provat la metodologia basada en els Living Lab Practicies, consistent en la creació d’espais per a la innovació i la recerca participativa, el desenvolupament i les activitats amb enfocaments multidisciplinaris i sota el paradigma de la co-creació.

Dels aspectes més rellevants que les sessions han tret a la llum, cal destacar allò relacionat amb l’accés a l’habitatge, a serveis de primera necessitat, l’activació dels elements endògens de forma que generin projectes d’arrelament i millora de l’emprenedoria (paisatge, arquitectura, popular,…) i el desenvolupament general del municipi en qüestió per oferir possibilitats d’establiment als joves i a potencials nous habitants.

De cada sessió participativa, conduïda per Coemprèn amb el suport de Raiels SCCL, n’ha resultat un mapa d’idees de futur per a cadascun d’aquests municipis basats en l’aprofitament dels recursos endògens que presenta cada municipi.

A partir d’ara, el projecte Repoblem un Camp d’Oportunitats entra en les darreres fases, en les quals es redactaran els respectius fulls de ruta per a cadascun dels 4 municipis pilot per afrontar els reptes i aprofitar les oportunitats identificades i contribuir, en definitiva, al seu dinamisme i prosperitat futura.

El projecte Repoblem un Camp d’Oportunitats és una iniciativa impulsada pel Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp conjuntament amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, del Priorat, del Baix Camp i de l’Alt Camp.

 

 

, , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades