L’Agenda Rural de Catalunya

febrer 22, 2021
febrer 22, 2021 leaderdelcamp

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) formen part de la comissió redactora nomenada per la Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, liderada per la Direcció General de Desenvolupament Rural, per tal d’elaborar una Agenda Rural de Catalunya en consonància amb altres agendes catalanes i europees que dibuixi les línies de desenvolupament rural dels propers anys.

El passat octubre, la Comissió Redactora, constituïda per les entitats abans citades, va donar el tret de sortida al procés de redacció, definint les diferents etapes i proposant quins són els reptes del món rural als quals la futura Agenda Rural de Catalunya ha de donar resposta: reforçar la cohesió social i el benestar; afrontar el repte demogràfic; accelerar la transició ecològica; garantir un territori connectat; defensar un sistema agroalimentari sostenible; potenciar la gestió forestal diversificada i resilient; impulsar la innovació rural i la dinamització social i econòmica; i construir un marc sòlid, proper i eficient de governança.

En aquest sentit, el proper dilluns 22 de febrer arrenca el període per fer aportacions a la futura Agenda Rural de Catalunya. Aquesta fase estarà oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o col·lectivament com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials. Degut a la delicada situació sanitària que ens envolta, les aportacions es faran mitjançant canals telemàtics: es podran enviar propostes mitjançant un formulari o mitjançant la sessió autogestionada preparada per a les entitats que la vulguin utilitzar. La data límit per a participar serà el 26 de març.

Un cop finalitzada la recollida de propostes, es redactarà un documental inicial de l’Agenda Rural de Catalunya que posteriorment serà sotmès a un procés de participació. Aquest constarà de diferents debats territorials per conèixer l’opinió de la població d’arreu del territori i de consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques de l’Agenda Rural.

Finalment, amb les esmenes recollides, es redactarà el document final de l’Agenda Rural de Catalunya, que serà lliurada a la Comissió Interdepartamental sobre Despoblament Rural.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp participarà activament en aquest procés, dinamitzant els actius del Camp de Tarragona i aportant el seu bagatge de gestió.

, , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades