UN NOU RECURS EDUCATIU DEL PROJECTE FER PER A LES ESCOLES DEL CAMP DE TARRAGONA

febrer 24, 2021
febrer 24, 2021 leaderdelcamp

En el marc del projecte FER (Futurs Emprenedors Rurals) el Consorci GAL Leader de Desenvolupament Rural del Camp, ha repartit un nou recurs didàctic per complementar els materials educatius editats del projecte. Es tracta d’un mapa de Catalunya que relaciona els sectors econòmics, les històries d’empreses del bloc 3 del projecte FER, i les comarques i les seves capitals. El mapa és un trencaclosques de més de 6 m2 que, una vegada encaixat, forma el mapa de Catalunya. Aquest mapa compta una proposta didàctica per treballar diferents reptes en grup a les aules. Els Centres de Recursos Pedagògics (CRP) de la Conca de Barberà, del Baix Camp, de l’Alt Camp, del Priorat i del Baix Penedès, complementaran el mapa amb un robot Bee-bot i es deixarà en préstec a aquelles escoles que el sol·licitin, prioritzant les escoles que implementen el projecte a l’aula, però també a aquelles escoles que vulguin treballar el recurs, ja que es tracta d’una eina complementària al projecte i per realitzar-lo no és indispensable treballar amb FER a l’aula, tot i que és recomanable.

La tramesa del mapa per part dels Grups d’Acció Local als diferents territoris s’ha iniciat a finals de gener per tal que les escoles puguin demanar el recurs a aquells CRP que tenen actiu el servei de préstec durant el segon i el tercer trimestres. Està previst que una vegada s’entregui el mapa, s’organitzin sessions en línia per explicar la totalitat del projecte FER per tal començar la difusió de cara a l’any vinent i explicar el funcionament el recurs del mapa Bee Bot.

A més del nostre Grup d’Acció Local, les altres entitats que hi participen són  l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el Consorci GAL Alt Urgell Cerdanya, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre Montsià, l’Associació Leader Ponent, el Consorci Leader Pirineu Occidental, el Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Terra Alta Ribera d’Ebre, i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Per tant, la majoria de les comarques que conformen aquests territoris disposaran d’un exemplar del mapa per deixar en préstec a les escoles del seu territori.

Futurs Emprenedors Rurals (FER) és un projecte didàctic de foment de l’emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d’escoles ubicades en el territori rural. Els i les alumnes aprenen a cercar les oportunitats que els ofereix el seu entorn per tal de crear un projecte empresarial. Així doncs, fomenten les habilitats emprenedores i treballen diferents àrees relacionades amb l’empresa com la comunicació, el màrqueting, els ingressos i les despeses…, combinades amb les diferents competències bàsiques de cicle superior de primària.

En “L’ Aventura de FER”, l’abella protagonista juga amb els paral·lelismes entre els ruscos i les zones rurals per explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. Els materials didàctics s’estructuren en 3 blocs: «Quina bona idea», «Els reptes de FER» i «Històries d’Empreses de la Catalunya rural».

FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. A www.futusemprenedors.cat hi ha disponible el material didàctic i més informació sobre el projecte.

 

 

, , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades