RENAU I VILABELLA COL•LABOREN PEL PAISATGE

maig 25, 2021 leaderdelcamp

Els propers 5 i 19 de juny, a les localitats de Vilabella i Renau respectivament, i gràcies al projecte Col·labora pel Paisatge, tothom aquell de les comarques de l’Alt Camp i del Tarragonès interessat en conèixer com es treballa amb la pedra per efectuar elements d’arquitectura popular, hi té una cita. Aquestes dos jornades, juntament amb d’altres tres que es faran a Passanant i Belltall (Conca de Barberà), Vilaplana (Baix Camp) i Gratallops (Priorat), configuren les activitats que el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp activa per difondre aquesta tècnica patrimonial a fi d’involucrar a la ciutadania en el reconeixement i valoració d’aquesta riquesa del Camp de Tarragona.

Aquestes jornades estaran dinamitzades per Marges Priorat, empresa especialitzada en la recuperació de marges de pedra seca mitjançat cursos, jornades i activitats orientades a construccions de benefici social. Concretament, l’activitat a Vilabella consistirà en la recuperació d’un marge de pedra seca que conté una riba per on transita la carretera d’accés a la localitat des de Renau, amb la qual cosa es consolida un element que pot entorpir el transit si no es fa cert manteniment. Per la seva banda, l’acció a Renau es centrarà en construir un element singular en un espai de benvinguda a la localitat.

El projecte Col·labora pel Paisatge porta ja cinc anys desenvolupant-se a les comarques del Camp de Tarragona, amb activitats diverses i especialment orientades a sensibilitzar la població local envers aquest patrimoni. També, la vinculació amb la Universitat Rovira i Virgili ha donat importants fruits, com la digitalització de diferents pous de gel de les quatre comarques que integren majoritàriament el Grup d’Acció Local. També, cal esmentar la tasca de divulgació de l’aplicació Pedra Seca, una eina mòbil sincronitzada amb la Wikipedra i que permet introduir i consultar les 5 tipologies de construccions amb les que s’han estandaritzat.

Finalment, ara mateix, a més de les jornades que s’efectuaran, també s’està divulgant el manual sobre la Tècnica de construcció de murs de pedra seca, apropant-lo a biblioteques, centres d’estudi i a agents que intervenen directament en aquest patrimoni.

El projecte Col·labora pel Paisatge és una iniciativa coordinada per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya, amb la col·laboració del nostre grup d’acció local, i finançada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc dels ajuts de cooperació catalana entre Grups d’Acció Local, i confinançada pel Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural.

 

Per a més informació i inscripcions:  hola@margespriorat.com / 626555137

Jornada a Porrera (Priorat), tardor 2020.

, , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades