PROMOCIÓ DE COMUNITATS LOCALS D’ENERGIA A LA CONCA DE BARBERÀ

maig 27, 2021
maig 27, 2021 leaderdelcamp

El proper dijous 10 de juny es farà una jornada enfocada en la dinamització́ d’un debat per a la promoció del compromís cap a la transició energètica, i la conformació de comunitats energètiques locals a la Conca de Barberà. L’activitat s’orienta a un públic objectiu que inclou: entitats municipals, supra-locals, organitzacions ciutadanes i ciutadans, entre d’altres.

La iniciativa neix des del projecte estratègic que desenvolupa el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp “Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura” juntament amb l’Agència Comarcal de l’Energia de la Conca de Barberà. Per a l’organització i dinamització de la jornada comptaran amb la cooperativa Aiguasol, experta en consultoria energètica.

La comunitat energètica local és una nova figura emergent en la cadena de valor del sector energètic, amb una forta component social d’apoderament de l’usuari final –ciutadà o empresa– sobre un recurs vital bàsic: l’energia. La formació de comunitats energètiques sorgeix inicialment de les iniciatives ciutadanes en diferents països de tot el món, però ara es fomenta fins i tot des de les institucions i diferents marcs normatius, com són les directives europees o polítiques nacionals de diferents països, Catalunya i Espanya incloses.

Amb la jornada del dia 10 es pretén motivar la necessitat d’un plantejament col·lectiu sobre la gestió de l’energia, que aporti arguments per protagonitzar els municipis de la Conca de Barberà envers una definició pròpia del seu model de transició energètica. La cooperativa Aiguasol dinamitzarà la jornada de la mà d’Àlex Ivancic, Olga Barrachina i Sara Fuster, a més de l’experiència de l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló amb el seu regidor Ermen Llobet.

Paral·lelament a aquesta acció, el projecte “Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura” , juntament amb els Consells Comarcals del Priorat i de la Conca de Barberà està organitzant diferents jornades per explicar els canvis i modificacions que comportarà l’aplicació de la nova tarifa elèctrica a partir de l’1 de juny.

La jornada és gratuïta i es realitza en línia. Us podeu inscriure a través de  https://forms.gle/wS2A9hqwWmNGEqiU6

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades