LES RECEPTES GUSTUM, EL COMPLEMENT IDEAL DE SABORS DE TARDOR A LA CONCA DE BARBERÀ

octubre 27, 2021
octubre 27, 2021 leaderdelcamp

Avui s’han presentat les Jornades Sabors de la Conca de tardor al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, les quals estan organitzades per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà i Muntanyes de Prades i per la Cooperativa Fet a la Conca. Així doncs, productors i hostalers s’uneixen de nou per promoure La Conca de Barberà com a destí gastronòmic de referència.

Les jornades també compten amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb el seu projecte GUSTUM. 

“Sabors de la Conca de tardor dóna continuitat a les Jornades Sabors de la Conca amb Bacallà que es van celebrar durant la primavera; aquest cop amb productes de la temporada actual com són la castanya, la tòfona, el safrà i els bolets”, ha comentat Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà.

Així doncs,15 restaurants serviran menús i degustacions durant gairebé un mes i mig, concretament del 4 de novembre al 19 de desembre, i 6 allotjaments oferiran pernoctacions per completar l’experiència al destí.

Restaurants

 • Art Restaurant
 • Restaurant l’Ocell Francolí
 • Restaurant Forevents
 • El Molí del Mallol Restaurant
 • Sant Francesc Restaurant
 • El Cortijo
 • Cal Magret Restaurant
 • Restaurant Cal Travé
 • Restaurant Els Ceps Serra de Prades Resort
 • Hotel Restaurant Cal Maginet
 • Restaurant Masia Sagués
 • Restaurant Els Ceps Serra de Prades Resort
 • El Cau del Drac Restaurant
 • Els fogons del Drac
 • La Guingueta del Museu de la Vida Rural

Allotjaments

 • Castell de Riudabella
 • Casa Rural Ca l’Esquelleta
 • Hotel Rural Cal Maginet
 • Camping Resort Serra de Prades
 • Restaurant & Apartaments Masia Sagués
 • Hotel Restaurant l’Ocell Francolí

Per altra banda, Fet a La Conca, cooperativa agroalimentària formada per 17 empreses, serà la que proveïrà als restaurants dels productes que necessiten per elaborar els menús i degustacions. Estabint-se així una col·laboració imprescindible entre ambdós. Com ha destacat el Sr. Joan Cartanyà, president de Fet a la Conca: “A la tardor sembla que tot mori, però és l’època en que es cullen les olives i en que elaborem el vi. Al contrari del que es creu, és una època de creixement i no de davallada. Producció i restauració han d’anar donats de la mà”.

Durant la roda de premsa també s’han presentat les videoreceptes Gustum impulsades pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. Els establiments que hi participen són associats de l’AEH Conca de Barberà i Muntanyes de Prades i  les videoreceptes s’estrenaran setmanalment a les xarxes socials de Conca Activa . Ja podeu visualitzar el primer vídeo aquest enllaç.

Durant la presentació, la Sra. Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha volgut expressar el seu suport a iniciatives com les presentades avui, que ajuden a promocionar i donar valor a la comarca. 

I el Sr. Josep Maria Vidal Minguella, representant del Consell Comarcal de la Conca de Barberà dins el Consorci Leader esmentat, ha destacat que “per estimar La Conca cal conèixer-la, i qui millor que els productors i restauradors que treballen el producte per fer-ho”. I ha afegit “El paisatge ens defineix i durant les jornades el podreu trobar a cada plat”.

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades