REUNIÓ DE COORDINACIÓ ENTRE L’AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA DE QUERALT, ARCA, EL CONSORCI LEADER DEL CAMP i CONCACTIVA

febrer 9, 2022 leaderdelcamp

Durant el matí d’ahir dimarts 8 de febrer es va portar a terme una reunió entre diferents tècnics de desenvolupament local de Concactiva, Montse Oranias regidora de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, Albert Puigvert gerent d’Arca (Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya), Gemma Estany Coordinadora Tècnica d’Arca i tècnics del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp.

La reunió es va realitzar a les oficines de Baseactiva a Santa Coloma de Queralt.

Els objectius d’aquesta trobada van ser els d’orientar les estratègies socioeconòmiques rurals de Santa Coloma de Queralt i la zona de la Baixa Segarra. Cada organització va exposar els projectes que té en curs i després es va debatre quins punts de sinèrgia es podrien realitzar per crear iniciatives que puguin aprofitar les persones emprenedores en l’àmbit rural de la zona.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i el Consorci Leader es va apuntar com ja existeix un projecte en marxa de museïtzació d’una antiga farinera per donar valor a  la transformació del producte agrari de proximitat, que pot representar un element que sumi per millorar les experiències turístiques del municipi a partir d’un recurs endògen. Aquest és un projecte que ha rebut el suport del programa LEADER en la seva línia de preservació del patrimoni natural i cultural.

La Baixa Segarra disposa d’un context agrícola marcat pel cereal i s’estan cercant projectes que es puguin alinear amb l’estratègia que pretén marcar el territori pel seu futur. Des del Consorci es va apuntar com s’està pendent de la resolució per part del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, d’un Grup Operatiu anomenat Farina de Mestral, que vol incentivar la innovació i la transformació del sector agroalimentari cerealístic comarcal cap a un plantejament més sostenible i d’abastiment al mercat de proximitat.

Moment de la reunió entre els agents

, , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades