TROBADA D’ASSOCIACIONS DE JOVES A CONCACTIVA

febrer 16, 2022
febrer 16, 2022 leaderdelcamp

La Red Rural Nacional (RRN) està centrant el seu Pla d’Acció aquests mesos amb la temàtica de la joventut, mitjançant una sèrie d’activitats dissenyades per donar resposta a les necessitats detectades mitjançant una enquesta i una reunió del grup temàtic d’experts i joves rurals constituït per a aquest fi.

Sense joves, no hi ha futur. I en el cas dels joves rurals, és imprescindible fer-los veure les enormes potencialitats que té el sector rural per llaurar-se un mitjà de vida. Però, de vegades, no saben per on començar i ni tan sols saben trobar-se entre ells per poder-se recolzar conjuntament.

  • L’objectiu és fomentar la cooperació entre les diferents entitats de joves rurals tant a nivell autonòmic com a nacional
  • En total, tindran lloc 25 trobades autonòmiques entre els mesos de febrer i març de 2022
  • Com a colofó, hi haurà una gran quedada a nivell nacional de totes les associacions juvenils
  •  Es realitzarà un concurs de projectes realitzats per entitats de joves rurals, i els guanyadors tindran l’oportunitat d’exposar-los a l’esdeveniment nacional

Per això, la Xarxa Rural Nacional (RRN) pretén fomentar l’ associacionisme juvenil tant a nivell nacional com autonòmic a través d’unes jornades presencials a tot Espanya, organitzades pel seu equip d’ Antenas Regionales . Seran en total 25 trobades autonòmiques a totes i cadascuna de les 17 comunitats més una gran trobada entre joves del medi rural a nivell nacional , per propiciar que les diferents entitats i joves puguin identificar contactes d’interès en altres regions i es doni un aprenentatge mutu.

Per generar la major visibilitat possible de la joventut rural, la Xarxa Rural Nacional acompanya aquest cicle de jornades de dues iniciatives més:

  • Simultàniament a les jornades es farà un concurs de projectes gestionats per entitats de joves rurals, a partir del qual els guanyadors tindran l’oportunitat d’exposar-los a l’esdeveniment nacional.
  • Així mateix, es llançarà una campanya audiovisual a través de les xarxes socials de la RRN per donar a conèixer les entitats juvenils al medi rural i el paper que juguen per dinamitzar-lo.

La sessió de Concactiva va rebre l’assistència de diferents agents que intervenen amb el col·lectiu de joves, ja sigui des de l’àmbit del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Consorci Leader del Camp o d’alguna cooperativa del territori, a més de joves a títol individual. La realitat del Camp de Tarragona pel que fa a les dificultats dels joves que viuen en zones rurals va focalitzar l’atenció dels assistents pel que fa a la seva incorporació a l’activitat agrària: l’accés a la terra, la preservació d’aquesta, la incorporació de nouvinguts sense tradició familiar… són aspectes que es van apuntar com a bàsics per donar resposta les mancances d’aquest col·lectiu.

Paral·lelament, també es va incidir a que els reptes que aquest col·lectiu ha d’afrontar són diversos i comprenen camps que impliquen diferents agents públics i privats: l’accés a l’habitatge, l’accés a la cultura, a mitjans digitals,…

Moment de la dinàmica entre els assistents

L’1 de febrer arrenquen les jornades a Galícia i Castella-la Manxa, i conclouran el 10 de març a Astúries, encara pendents de l’esdeveniment nacional que hi servirà de clausura. En algunes de les comunitats autònomes, es faran dues trobades provincials. Per conèixer el programa detallat de cadascuna (associacions participants, horaris, lloc de celebració, etc.) podeu consultar el calendari de la web de la RRN .

De moment, ja estan disponibles les inscripcions i els programes de les 3 primeres jornades a Galícia , Castella-la Taca i Aragó .

Així mateix, a través de la web i de les xarxes socials de la RRN ( Twitter , Instagram i Facebook ), anirem informant puntualment tant del concurs de projectes com de la campanya audiovisual de difusió dels mateixos.

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades