ACCIONS PER AFRONTAR EL CANVI CLIMATIC AL CAMP DE TARRAGONA

febrer 23, 2022 leaderdelcamp

Durant el dia d’ahir, diversos agents públics i privats del Camp de Tarragona van participar a la sessió dinàmica promoguda pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp en el marc de la preparació de les accions del projecte LIFE ecoAdapt50. Aquest projecte està en fase de redacció i vol recollir accions prioritàries del territori, amb l’objectiu de ser rellevant per afrontar l’adaptació a les conseqüències que la crisi climàtica pot comportar.

La sessió va resultar especialment profitosa, gràcies a la transversalitat dels qui hi van prendre part i les aportacions que en van fer. En aquest sentit, la sessió es va iniciar plantejant com hauria de ser el model més adequat de l’ens que fes el seguiment de les mesures d’aplicació per a l’adaptació al canvi climàtic. Després, es va plantejar com s’hauria de promoure la implicació dels agents de base (agricultura, ramaderia, pesca i turisme); des del Consorci es va indicar com iniciatives d’agricultura regenerativa o l’aprofitament de la ramaderia extensiva per a la gestió forestal són exemples d’aquest tipus d’acció.

Imatge de l’inici de la dinàmica

El agents del projecte Life Clinomics han elaborat l’Estratègia Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (ELACC), que ha estat aprovada per les quatre diputacions catalanes, per diversos consells comarcals i per la major part dels grups d’acció local. Aquesta estratègia proposa diferents àmbits d’actuació per a l’adaptació al canvi climàtic dels sectors econòmics agrícola-ramader, pesquer, forestal i turístic de 19 territoris de Catalunya, amb l’impuls de l’administració pública.

El programa europeu LIFE ofereix la possibilitat de cofinançament de projectes per implementar estratègies, com l’ELACC i els plans d’acció que se’n deriven, i per aconseguir-ho, des de la DIBA, i en col·laboració amb 25 agents més, es vol presentar una proposta de Projecte Estratègic Integral (SIP) que pugui incidir en diferents territoris catalans amb l’execució d’accions d’adaptació al canvi climàtic.

, , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades