REFLEXIONS AL VOLTANT DE L’ALIMENTACIÓ I EL CANVI CLIMÀTIC

març 25, 2022 leaderdelcamp

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha participat durant els dies d’ahir i d’avui a la sessió formativa organitzada del projecte TERRALIMENTA. Aquestes dos sessions ha focalitzat el seu tema d’estudi en el canvi climàtic i les seves conseqüències per a l’alimentació, així com la producció, distribució i consum dels aliments incideix en el canvi climàtic.

Durant la primera part, l’equip d‘ECODES han explicat la importància d’entendre l’alimentació des d’un punt de vista sistèmic per veure la seva potencialitat com a factor de mitigació i adaptació al canvi climàtica. En aquest sentit, s’han exposat tres eines per articular-ho, com són la pròpia Estratègia de Desenvolupament Rural del grup, assumint dins del seu model de governança i operativa del mateix. També s’ha explica la iniciativa Comunidad #PorElClima, on es poden trobar recursos per optimitzar el consum, tan si s’és a títol individual, com una entitat, o un projecte empresarial. La tercera eina ha estat l’explicació del càlcul de la petjada de carboni a partir de la plataforma www.scopeco2.org.

A la segona part de la jornada, l’Ajuntament de El Bolado (Comunitat de Madrid) han explicat les accions que han fet per esdevenir el primer municipi de la Comunitat de Madrid en aconseguir no generar cap residu.

Per part del grup, s’han explicat com s’està treballant amb un projecte LIFE, juntament amb altres grups d’acció local i que vol implementar accions per a l’adaptació al canvi climàtic dels sectors agrari, ramader, forestal, pesquer i de turisme.

, , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades