PRIMERA ACTIVITAT DE COL·LABORA PEL PAISATGE 2022

maig 2, 2022 leaderdelcamp

Aquest passat 1 de maig, la població de Puigpelat (Alt Camp) va acollir a un important grup d’interessats i interessades en la tècnica constructiva de la pedra en sec. En aquest cas particular, els assistents van poder ficar en pràctica aquest treball gràcies al mentoratge de l’equip de Marges Priorat, els quals van ajudar a entendre les nocions bàsiques d’aquesta tècnica, així com a realitzar l’activitat pràctica.

  Moments inicials de la dinàmica

Aquesta activitat pràctica es va centrar en la recuperació d’un marge baix de pedra seca que es troba en un accés al municipi de Puigpelat, i que forma part d’un passeig que els habitants d’aquesta localitat utilitzen freqüentment com a espai d’esbarjo i oci. El recorregut del mur va adaptar-se a la presència de diversos arbres, cosa que va fer més enriquidora la recuperació a l’haver d’adaptar el mur de forma que l’arbre hi quedés integrat, amb un espai suficient per poder-lo regar.

Treballs d’adaptació del marge a la presència dels arbres

Les impressions i valoracions finals dels assistents van ser molt positives. Entre elles, es va destacar que aquest tipus d’activitats ajuden a la ciutadania a entendre i relacionar-se més i millor amb l’entorn més proper. En aquest sentit, practicar amb aquesta tècnica i aquest material també ajuda a empatitzar amb tota una feina que des de fa molts anys les dones i homes del Camp de Tarragona han aplicat a fi de poder fer més productives i adaptades les terres que treballaven.

Imatge final de l’equip de treball.

Aquest cicle d’activitats tindrà continuïtat els propers 21 i 22 de maig a Ulldemolins, juntament amb al Cooperativa la Somereta i l’Ajuntament de la mateixa localitat.

Aquest projecte rep el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural, programa LEADER. També hi col·labora la Diputació de Tarragona.

 

, , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades