EL PRIORAT I LA CONCA DE BARBERÀ AUGMENTEN DE POBLACIÓ ENTRE EL 2020 I 2021

maig 4, 2022 leaderdelcamp

La Consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, juntament amb el president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Francesc Lluch i el president de Micropobles de Catalunya, Mario Urrea, han protagonitzat la presentació de l’Atles del Món Rural de Catalunya 2022.

L’estudi, realitzat per Ignasi Aldomà i Josep Ramon Mòdol, en col·laboració amb Ramon Morell, del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, constata que s’obren alternatives productives per a joves i nous pagesos, així com per l’agricultura social i urbana. Concretament, el professor Aldomà ha apuntat que les possibilitats del teletreball, els fluxes migratoris i l’economia generada al voltant dels serveis a la gent gran són realitats que poden dinamitzar les àrees rurals de Catalunya

Moment de la presentació del professor Ignasi Aldomà

Des d’un punt de vista del territori del Consorci, l’Atles assenyala com la pandèmia sanitària ha significat una reversió de la tendència decreixent en termes demogràfics de les comarques del Priorat i de la Conca de Barberà. Aquest creixent, juntament amb 15 comarques més, són el resultat d’una major difusió de la població i activitats des de les capitals de comarca cap a les poblacions veïnes, així com pel teletreball, el turisme rural o una tria personal per un estil de vida més lligat a valors rurals.

Inici de l’acte amb la Consellera, Teresa Jordà. Fotografia de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya.

 

Finalment, l’acte va recollir alhora la inèrcia existent de valorització del món rural a partir del seu reconeixement i de l’articulació de mecanismes de millora. L’Agenda Rural, l’Observatori del Mon Rural, o les iniciatives legislatives que s’estan impulsant signifiquen un pas endavant.

Aquí podreu trobar i descarregar l’Atles

 

 

, , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades