IMPULS PER A UNS PROJECTES RURALS MÉS DIGITALS

maig 13, 2022 leaderdelcamp

El projecte Start Up Rural continua ajudant a l’emprenedoria de les zones rurals de Catalunya, principalment en l’afany d’aconseguir que millorin en la seva digitalització.

En aquest sentit, durant la segona quinzena d’abril, el projecte va organitzat quatre sessions de tarda per apropar eines digitals amb les que poder millorar la gestió del dia a dia. En aquestes jornades va destacar l’assistència i la participació.

A més, dos dels participants d’aquest sessió, els projectes El Secret de la Conca i la Gàrgola, podran disposar d’un acompanyament personalitzat que apliqui en els seus respectius àmbits de treball, millores en els camps de la digitalització. El Secret de la Conca és una iniciativa encapçala per la Ruth Ceperuelo i en Sergi Alvarez amb diferents propostes d’allotjament rurals a la Conca de Barberà, mentre la Gàrgola és un projecte que treballen plegats la Maria Carreras i en Xavier Badia a Santa Coloma de Queralt, on hi fan feines relacionades amb la producció artística i artesanal de diferent tipologia, com imatgeria popular (gegants, capgrossos, …), maquillatge, pintura mural,…

Aquests assessoraments, a l’igual que les jornades formatives, seran realitzades per l’equip de URock. Aquest projecte té una àmplia expertesa en la gestió digital i la implementació de solucions d’aquest tipus a petits emprenedors, ja que són un partner habitual dels beneficiaris LEADER i del projecte Start Up Rural.

Panoràmica des de Ca l’Esquella, a Vilaverd. Imatge cedida per el Secret de la Conca

En Xavier Badia, treballant al seu taller de Santa Coloma de Queralt. Imatge cedida per la Gàrgola, d’autoria Startap.cat

Aquesta necessitat de digitalització, des del projecte Start Up Rural, s’entén que no és una cosa llunyana, sino que és aquí. S’hi quedarà i cada dia evoluciona més ràpid, de manera que no es pot permetre que els petits projectes emprenedors LEADER perdin el tren de l’adaptació a aquest entorn digital. Per això des del nostre projecte treballem per la conscienciació, el diagnòstic i l’assessorament a aquests emprenedors perquè interioritzin que la inclusió de les tecnologies digitals impacta en tota la cadena de valor de les empreses: des del disseny del producte final a la fabricació i des de la cadena de subministrament fins a la comercialització.

Finalment, un procés de transformació digital ben dissenyat pot contribuir al creixement de vendes, a la reducció de costos i, en definitiva, a l’obtenció de millors resultats. La digitalització obre un ampli ventall d’oportunitats que afavoreixen el creixement i la competitivitat, i que han de ser presents de forma estratègica en els projectes d’emprenedoria rural.

El projecte Start Up Rural és una iniciativa que rep el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural amb el programa LEADER. També s’hi suma el recolzament de la Diputació de Tarragona i dels diferents agents del territori que treballen en el suport a l’emprenedoria rural.

, , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades