GRAN PARTICIPACIÓ ALS TALLERS DEL CONSORCI LEADER DEL CAMP

octubre 7, 2022
octubre 7, 2022 leaderdelcamp

Els passats dimarts i dimecres d’aquesta setmana, les poblacions del Pla de Santa Maria (Alt Camp), l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Falset (Priorat) i les Borges del Camp (Baix Camp) han acollit els tallers participatius organitzats des del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, dins del seu procés d’elaboració de l’Estratègia de grup per al període 2023 -2027. Ha comptat amb l’assistència de nombrosos participants, que representaven diferents associacions, organitzacions o col·lectius, o a títol particular.

En els tallers es van debatre sobre tres objectius específics per incloure a la nova estratègia del Consorci Leader del Camp:

  • Impulsar iniciatives innovadores i transformatives del territori
  • Afavorir la creació d’oportunitats per a les persones
  • Acompanyar accions per a la mitigació del canvi climàtic

Es van proposar prioritats per als diferents apartats dels objectius.

En els tallers, en primer lloc es va explicar què és el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en què consisteix l’estratègia de desenvolupament local per al període 2023-2027 i què s’esperava del taller. En aquest sentit, es va intentar motivar el pensament creatiu dels assistents, a fi de poder aportar idees que surtin d’allò tradicionalment relacionat amb les tasques del Consorci. També es va recordar que hi ha activa una enquesta per poder participar en l’aportació d’idees per aquelles persones interessades que no poguessin assistir als tallers.

Per desenvolupar la participació en als tallers, els assistents es van distribuir en tres grups per debatre cadascú un dels tres objectius específics, i donaven prioritats als diferents apartats de cada objectiu, per incloure’ls en la futura estratègia de desenvolupament del Grup d’Acció Local Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. A partir dels eixos principals, els participants van orientar com el Consorci podria incidir amb elements que treballessin directament amb problemàtiques relaciones amb l’habitatge, la connectivitat, la gestió forestal o l’atenció a les persones. Els assistents van anar canviant de grup durant el taller, de manera que tots participessin en el debat de cadascun dels temes.

Al finalitzar les rotacions, es va posar en comú les conclusions a que s’havia arribat sobre cadascun dels objectius.

         

                           Museu de la Vida Rural, l’Espluga de Francolí                                      Sala de Plens de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria

       

                             Seu del Consell Comarcal del Priorat, Falset                                                          Centre Cultural Serè, les Borges del Camp

La cooperativa Raiels, que és qui dona suport al Consorci en l’elaboració de l’estratègia, va estar present a totes les jornades i va dissenyar les dinàmiques d’activació i d’ideació. Un cop realitzades, es farà el corresponent buidatge, juntament amb els resultats de l’enquesta d’opinió

 

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades