EL CONSORCI SERÀ SOCI DEL PROJECTE LIFE ECOADAPT50

febrer 28, 2023
febrer 28, 2023 leaderdelcamp

Durant avui i demà, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp participa a la presentació del projecte LIFE eCOadapt50, al Centre de Congressos del Tecnocampus Mataró-Maresmeen el marc del V Fòrum sobre medi ambient i món local.

Aquest projecte compta amb la participació de diferents Grups d’Acció Local de Catalunya, amb la intenció de ser elements operatius de conscienciació sobre les conseqüències el canvi climàtic a les zones rurals de Catalunya, i es troba coordinat per la Diputació de Barcelona. En total, seran unes 26 entitats les que participaran com a sòcies.

L’objectiu general del projecte s’ha establert com la implementació de l’Estratègia Local d’Adaptació al Canvi Climatic del projecte LIFE CLINOMICS, i l’execució d’accions d’adaptació al canvi climàtic a diferents territoris de Catalunya, especialment en els àmbits forestal, de l’agricultura, de la pesca i del turisme.

Presentació del projecte Life eCOadapt50

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp participa d’aquest projecte com a representant, juntament amb al Diputació de Tarragona d’aquest territori rural de Catalunya. Durant els 8 anys que ha de durar aquest projecte s’impulsaran activitats sobre la gestió dels recursos hídrics, l’adaptació varietal a les condicions climàtiques derivades de la crisi climàtica o el suport a activitats de gestió de l’espai forestal. L’Estratègia de Desenvolupament Local 2023 – 2027 del Consorci, pendent de l’aprovació per part del Departament, va recollir la necessitat del territori del Camp de Tarragona d’un posicionament clar per part de l’ens com a agent actiu en temes de la gestió dels reptes derivats del Xoc Climàtic. La resposta del Consorci ha estat la seva participació en un projecte de llarg recorregut i amb actuacions rellevants en temes sensibles (gestió de l’aigua, de la superfície forestal, …).

Taula rodona amb ARCA, Diputació de Tarragona, COPATE, Diputació de Barcelona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Aquest és el cinquè projecte estratègic integrat concedit a l’estat espanyol. Aquesta iniciativa fomenta la coordinació i la mobilització d’altres fons de finançament. D’aquesta manera, l’eCOadapt50 preveu mobilitzar un mínim de 73 milions d’euros de fons complementaris. A més, el projecte desenvoluparà accions i inversions a llarg termini per a l’adaptació al canvi climàtic.

El projecte eCOadapt50 respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 “Energia assequible i no contaminant”, 11 “Ciutats i Comunitats sostenibles”, i 13 “Acció climàtica”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.

, , , , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades