MÉS DE 750 ALUMNES DEL CAMP DE TARRAGONA S’ENDINSARAN EN EL MÓN DE LA PRODUCCIÓ AGROALIMENTÀRIA AMB LA CÚPULA GUSTUM

març 21, 2023 leaderdelcamp

Del dimarts, 21 de març fins al dilluns 27 de març, la Cúpula Gustum farà parada a diverses escoles del Camp de Tarragona. L’escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc, l’escola Mare de Déu de la Candela del Botarell, l’escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona, l’escola Antoni Vilanova de Falset i la ZER Conca disposaran d’una jornada sencera aquest recurs que facilita el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp gràcies al projecte Gustum.

Sessió amb la Cúpula Gustum alumnes escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc

El projecte Gustum és un projecte de cooperació interterritorial on participa el grup Leader del Camp que comprèn, entre altres territoris, l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. Gustum té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte alimentari local, artesà i de qualitat i establir sinergies amb altres sectors com el turisme, la gastronomia i el petit comerç. Un dels eixos d’actuació de Gustum, i en el qual s’emmarca la Cúpula, és incidir en les escoles per fer pedagogia del valor de la producció agropecuària en l’àmbit rural.

Des de setembre de 2019 fins avui, la Cúpula s’ha traslladat a desenes d’escoles de tot el territori català. La proposta suposa una innovació en la metodologia pedagògica i pretén estimular els alumnes a través de la vivència personal amb jocs educatius per a totes aquelles escoles que ho sol·licitin prèviament, i coordinadament amb els Centres de Recursos Pedagògics respectius.

Interacció pedagògica amb els alumnes

Els jocs es treballen en grup, mitjançant els quals s’interpreten taules i mapes, s’analitzen i reflexionen diverses problemàtiques i interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa. Les activitats estan dissenyades perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir d’una explicació i d’uns materials que les acompanyen. Els jocs es poden muntar simultàniament quan s’instal·la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules i tenen una durada de mitja hora lectiva cadascun, aproximadament. Els jocs es poden consultar al web www.gustum.org.

El projecte rep el nom de la Cúpula per la seva particular instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones, i que permet submergir-se en una experiència creant una sensació de 360°.

Durant aquesta setmana, i coincidint amb la visita a l’escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona, el Consorci realitzarà la gravació de la Cúpula Gustum i de les opinions que desperta entre el professorat i l’alumnat, a fi de generar un contingut audiovisual que serveixi per explicar la Cúpula com també el paper que juga el Grup d’Acció Local Leader del Camp per dinamitzar el món rural tarragoní.

Després de l’aturada obligatòria per la pandèmia del 2020 i de les restriccions que durant els anys posteriors hi va haver, aquest 2023 la Cúpula Gústum torna a aparèixer amb una clara intenció de continuar amb la tasca pedagògica de sensibilitzar l’alumnat, les famílies i els equips pedagògics en la riquesa cultural, gastronòmica i a nivell de salut dels productes agroalimentaris del territori català.

, , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades