TROBADA PER A L’ELABORACIÓ D’UNA NOVA COOPERACIÓ PER AL PERÍODE 2023 – 2027

maig 12, 2023 leaderdelcamp

La seu del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp ha estat l’escenari de la trobada entre els diferents Grups d’Acció Local de Catalunya per a l’elaboració conjunta dels projectes de cooperació del nou període de programació PEPAC 2023 – 2027.

Aquesta sessió s’ha orientat a parlar de la tasca dels Grups d’Acció Local des de la seva capacitat operativa en els camps de la sostenibilitat i del canvi climàtic. En aquest sentit, s’ha partit de l’experiència i la rellevància del projecte ENFOCC, coordinat per l’Associació Leader del Ripollès, Ges i Bisaura, com també amb el projecte Espais Naturals de Ponent, aquest coordinat des de l’Associació Leader de Ponent.

El treball s’ha centrat en donar forma i contingut a les accions a desenvolupar, i s’ha concretat amb el treball amb el foment i la incentivació de les Comunitats Locals d’Energia, l’impuls de la Mobilitat Sostenible i les potencialitats de la Gestió Forestal.

El treball amb els Comunitats Locals d’Energia s’ha plantejat des del punt de vista d’ajudar a difondre-les a fi que es creïn, acompanyar-les en llur desenvolupament, ajudar-les a créixer, assessorar-les en tot el que estigui a l’abast, i com a punt d’inici es proposa la dinamització de taules territorials enfocades a fomentar la creació de noves Comunitats d’Energia.

La Mobilitat Sostenible s’ha fixat l’impuls del vehicle elèctric compartit i l’exploració de noves fórmules per tal de fer-ho més atractiu a tota la ciutadania, sense obviar la possibilitat de treballar conjuntament amb administracions a fi de desenvolupar plans de mobilitat municipals i interurbanes que connectin municipis propers.

Moment de la sessió de treball

Finalment, la Gestió Forestal es proposa incentivar la presència de ramats que ajudin a mantenir l’equilibri dels boscos, prevenir incendis i contribuir a mantenir el mosaic agroforestal. També s’ha plantejat el suport a iniciatives encaminades a la retenció d’aigua de forma natural a fi de combatre episodis prolongats de sequera.

Des del Grup d’Acció Local Leader del Camp, el pape d’aquest camp de treball dins de l’Estratègia del Grup és un element important, considerant la propera constitució del Parc Natural de la Muntanya de Prades, la vulnerabilitat d’aquesta zona en relació als canvis derivats del Canvi Climàtic o la presència de cada cop més projectes sobre instal·lació de camps fotovoltaics.

Aquestes sessions es van iniciar el passat 5 de maig, i s’han programat 2 jornades de treball més per als dies 19 i 25.

 

 

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades