START UP RURAL, PER UN MODEL ECONÒMIC AMB VALORS

juny 16, 2023 leaderdelcamp

L’espai Citilab de Cornellà va acollir ahir la jornada #Innovalors, impulsada per l’Associació Catalana de Foment de l’Economia del Bé Comú (EBC) amb el títol Per una indústria catalana sostenible.

El projecte Start Up Rural va sumar-se a aquesta trobada a fi de poder conèixer les experiències pràctiques d’empreses que estan aplicant els criteris de gestió i estratègics de l’ECB. Amb aquesta experiència, s’ha pogut saber de primera mà els requeriments d’aquesta aposta de model de negoci, i de la seva potencialitat entre els emprenedors de l’àmbit rural LEADER.

La presentació de la sessió la va realitzar el president de l’Associació, en Jordi Mora, el qual va remarcar la importància d’aquesta jornada per visibilitzar la tasca que es des de l’entitat. També, com en un context amb uns reptes socials i mediambientals majúsculs, cal una reflexió de l’activitat econòmica en clau de l’EBC, i com aquesta reflexió ha de ser a nivell de les persones.

Presentació d’en Jordi Mora de la jornada

 

Després, l’Àurea Rodríguez, experta en innovació i tecnologia i autora del llibre “Antes muerta que analógica” va ajudar als assistents a reflexionar sobre com la innovació és un camí que ajuda a les societats a ser més felices, tal i com ho demostren les estadístiques encapçalades per països del nord d’Europa.

La mateixa Àurea Rodríguez va comandar una taula de debat amb diferents projectes empresarials que treballen amb lògica de l’EBC.

Taula de debat amb diferents experiències EBC

 

Les reflexions sorgides d’aquests experiències apuntaven a com aquesta manera de treballar, molts cops, es troba penalitzada perquè actualment l’administració no valora les empreses que s’esforcen en tenir criteris ètics en el seu funcionament. En aquest sentit, en Francesc Picanyol, gerent de la joieria Mayoral establerta a Formentera, va explicar com han treballat en el control dels seus subministres per poder certificar que són d’origen i de comerç amb unes condicions justes.

Finalment, també es va indicar com la dificultat principal per aplicar aquesta visió de negoci és la pròpia estructura actual de les empreses: l’Andreu Carreras de Basetis va assenyalar com a la seva empresa no es penalitza l’error, ja que és part del procés i que forma part de la confiança cap a les persones. Això, assenyalava, no és en el que s’ha educat tradicionalment.

El projecte Start Up Rural treballarà conjuntament amb l’Associació Catalana per al Foment de l’EBC per apropar aquesta reflexió a les zones rurals de Catalunya.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades