UN EURO D’AJUT LEADER INCENTIVA 5 EUROS D’INVERSIÓ

juliol 7, 2023
juliol 7, 2023 leaderdelcamp

20 projectes es veuran beneficiats d’aquest suport del Programa de Desenvolupament Rural a Catalunya 2014 – 2022.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha comunicat el resultat favorable als projectes que han set escollits per rebre l’ajut LEADER. En total, han estat 21 projectes els que, si realitzen la inversió seguint els criteris d’implementació de la despesa plantejada, rebran la subvenció segons la qualificació que han rebut per part de la comissió d’elegibilitat i tècnica que els ha avaluat.

La distribució per les diferents comarques és una de les característiques principals de la resolució d’aquesta anualitat, fet que demostra la implantació arreu del territori del programa Leader i el seu coneixement per part de l’emprenedoria del Camp de Tarragona, així com també dels ens públics que hi poden optar. En aquest sentit, la comarca amb una major representativitat de projectes han estat la Conca de Barberà  i el Priorat amb 9 i 6 projectes respectivament, seguit de l’Alt Camp amb 5 projectes i el Baix Camp, amb 1 projecte, mentre que el Baix Penedès i el Tarragonès no han tingut cap projecte.

                                DISTRIBUCIÓ DELS PROJECTES SEGONS COMARCA I LA SEVA TIPOLOGIA.      SEGONS RESOLUCIÓ 2022

 Font: elaboració pròpia a partir de les dades de la convocatòria 2022

 

Predominen els projectes privats, especialment a la Conca de Barberà, orientats en aquesta comarca a activitats no agroalimentàries. En canvi, l’Alt Camp registra el major nombre de projectes privats orientats a la transformació i/o comercialització de productes agroalimentaris. Pel que fa al Priorat, l’equilibri entre projectes públics i privats és la seva característica, destacant com hi ha l’únic projecte de recuperació del patrimoni cultural i natural.

En els projectes públics, el Priorat registra tres projectes impulsats des de corporacions municipals, amb una orientació cap a infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació. D’aquest mateix perfil són els dos projectes públics presents a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà.

La distribució de l’ajut segons entitats comarcals assenyala la importància de l’Alt Camp durant aquesta convocatòria, seguida de la Conca de Barberà i del Priorat.

                                        DISTRIBUCIÓ COMARCAL DE L’AJUT LEADER, SEGONS RESOLUCIÓ 2022

 

Font: elaboració pròpia a partir de les dades de la convocatòria 2022

 

Concretament l’Alt Camp, mitjançant els projectes públics vinculats a infraestructures de promoció econòmica és on s’ha rebut més ajut en aquesta comarca. Per la seva banda, la Conca de Barberà és el territori on els projectes no agroalimentaris aconsegueixen aglutinar un major import d’ajut. Finalment, en el cas del Priorat torna

a ser un projecte públic el que concentra bona part de l’ajut Leader, amb un projecte orientat a la recuperació de patrimoni cultural i natural.

Una dada destacable és la capacitat de motivació de l’ajut LEADER pel que fa a potencials inversions. Així, per cada euro que s’ha resolt, es comprometen 5 euros d’inversió, el que suposa 1,5 euros més que la convocatòria 2021.

La propera convocatòria LEADER es preveu activa el proper setembre, amb una reformulació dels criteris de valoració dels projectes, fruit de la nova Estratègia de Desenvolupament Local que es va elaborar el 2022 i que ha servit al Consorci per ser seleccionat novament com a entitat que implementarà el programa LEADER al Camp de Tarragona durant el període 2023 -2   

                                                                   

                                                       TERRITORI D’ACTUACIÓ DEL CONSORCI LEADER PER AL PERÍODE 2023 – 2027

                                                Font: elaboració pròpia

 

, , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades