EL CONSORCI LEADER DEL CAMP A LA FIRA REFERENT DEL CAMP TARRAGONÍ.

agost 1, 2023
agost 1, 2023 leaderdelcamp

El Consorci va explicar com treballa amb els ajuts LEADER i també amb els projectes de Cooperació.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp participa aquest any a la 23 edició del Firagost, la fira de referència del Camp de Tarragona.

Més concretament, el Consorci ha tingut un espai propi dins de la sala Kursaal, on s’hi ha donat lloc una fira-saló dedicat al camp i per al camp, amb tots els complements, jornades i maquinària. Aquesta fira rep el nom d’Agroinnova.

L’estand on es podia trobar el Consorci, els visitants podien conèixer la feina que es fa des d’aquesta entitat per dinamitzar el món rural del Camp de Tarragona, ja sigui des de l’acompanyament en els ajuts LEADER, com amb els diferents projectes de cooperació des dels quals es treballa.

En aquest cas, s’han pogut visualitzar els recents treballs audiovisuals que s’han fet amb aquests projectes de cooperació en què destaca la filmació de la jornada Trosfood, la visita a la Ruta de la Capona, o l’explicació dels espais de coworking de Falset i de Senan.

Aquí també s’ha donat a conèixer properes activitats: amb el projecte Start Up Rural s’han organitzat tres tallers dirigits a emprenedors per poder realitzar vídeos de curta durada amb impacte i qualitat, i amb el projecte Col·labora pel Paisatge s’han organitzat diferents jornades pràctiques de treball amb la recuperació d’elements arquitectònics fets amb la tècnica de la pedra seca.

Finalment, el Consorci també ha pogut explicar com s’ha elaborat la nova Estratègia de Desenvolupament Local 2023-2027, que ha servit per tornar a ser el Grup d’Acció Local que implementi el programa LEADER al Camp de Tarragona. Aquest estratègia recull els reptes més importants que s’han definit, en coordinació amb l’Agenda Rural de Catalunya i els diferents plans estratègics que des del Departament s’han elaborat.

Aspectes com el suport a projectes amb un alt valor d’innovació, la millora de les condicions de vida dels habitants de les zones rurals, o com adaptar el territori al xoc climàtic que s’està vivint, són eixos de treball que l’Estratègia té i on s’hi proposen accions per treballar-hi.

 

 

, , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades