EL GRUP OPERATIU FARINA DE MESTRAL PRESENTA ELS PRIMERS RESULTATS

octubre 3, 2023 leaderdelcamp

La seu de COPERAL, soci principal del Grup Operatiu (Santa Coloma de Queralt) ha estat l’escenari avui de la presentació de dos eines estratègiques per al desenvolupament de la producció, transformació i comercialització del cereal i dels seus derivats. Aquests són el Grup Operatiu Farina de Mestral i el document Estratègies de desenvolupament territorial a partir del cereal.

L’acte s’ha iniciat amb la benvinguda de la Gerent de l’entitat, l’Antonieta Gual.

Seguidament, la Cap dels Serveis Territorials a Tarragona d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Glòria Tibau ha passat a presentar l’acte i ha incidit amb la implicació del Departament amb iniciatives que ajudin a impulsar la producció agroalimentària de proximitat, i que siguin referència de treball col·laboratiu entre diferents agents.

La part explicativa ha anat a càrrec de Jaume Salvat, consultor del departament d’Innovació Turística d’EURECAT i coordinador del document Estratègies de desenvolupament territorial a partir del cereal.

El projecte és una acció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural en l’àmbit de la dinamització del cereal que pretén donar-li valor amb la participació d’agents implicats en les fases de producció, transformació i comercialització.

En Jaume Salvat, fent explicació de l’Estratègia
Per la seva banda, el director del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en Jordi París, va presentar els primers treballs realitzats pel Grup Operatiu Farina de Mestral, amb principal importància els relacionats en el monitoratge i assessorament als pagesos participants de la iniciativa en les seves pràctiques de tractament del sòl, com ara l’abonament, els tractaments fitosanitaris,…. Així com també la potencial aplicació de pràctiques agronòmiques més alineades a plantejaments regeneratius del sòl, com ara la realització de la sembra directa.
Jordi París, exposant els elements progressats pel Grup Operatiu
L’acte l’ha finalitzat el parlament d’autoritats de la Delegació territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona; del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i de la Cambra de Comerç de Reus.
El Grup Operatiu Farina de Mestral és un “Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022”
, , , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades