PUBLICADES LES BASES REGULADORES DE L’AJUT LEADER 2023

novembre 21, 2023
novembre 21, 2023 leaderdelcamp

El passat dilluns 21 de novembre, el Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l’ORDRE ACC/252/2023, de 16 de novembre, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027:

En l’annex 2 de l’Ordre també s’han publicat les dades, l’àmbit territorial d’actuació i els criteris de selecció i priorització de projectes de cada grup d’acció local (GAL).

Una vegada publicades les Bases, en les properes setmanes s’obrirà la convocatòria d’ajuts perquè les persones interessades puguin presentar la seva sol·licitud.

L’objecte dels ajuts que estableix l’Ordre és incentivar actuacions que fomentin el  Desenvolupament local, en el marc del PEPAC de Catalunya 2023-2027, que inclou actuacions adreçades a fomentar la diversificació de les economies rurals i dinamitzar socialment aquests espais.

Els ajuts LEADER, cofinançats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), tenen com a finalitat el foment de la generació d’inversions que generin activitat econòmica per a l’aplicació de les estratègies de desenvolupament local proposades pels GAL i aprovades pel DACC, amb accions dirigides a: fomentar la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, establir polítiques específiques per al jovent del món rural que en fomentin l’arrelament i desenvolupament econòmic i social, a promoure la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals, i estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

L’àmbit d’aplicació d’aquests ajuts és el definit com a zona d’acció del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, amb la relació de comarques i municipis següent:

– Comarca de l’Alt Camp: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Baix Camp: l’Albiol, l’Aleixar, Alforja, Arbolí, l’Argentera, les Borges del Camp, Botarell, Capafonts, Colldejou, Duesaigües, la Febró, Maspujols, Prades, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d’Escornalbou i Vilaplana.

– Comarca del Baix Penedès: Bonastre, Masllorenç i el Montmell.

– Comarca de la Conca de Barberà: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Priorat: tots els municipis de la comarca.

– Comarca del Tarragonès: Renau, Salomó, la Secuita i Vespella de Gaià.

El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, a partir de l’Estratègia de Desenvolupament Rural que es va elaborar durant el passat 2022, ha establert els seus criteris propis de valoració dels projectes. Aquests elements d’avaluació permeten triar projectes que sumin per aconseguir els objectius de l’Estratègia i que ajudin a afrontar reptes tan importants com el foment del treball per a dones i joves, la innovació  en el medi rural o els serveis de qualitat per als ciutadans d’aquestes localitats.

També es pot trobar tota la informació a la web del Consorci:

https://www.leaderdelcamp.cat/

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades