EL PROJECTE ACTIVEM POBLES EXPLORA EL TURISME RURAL SÈNIOR

novembre 23, 2023 leaderdelcamp

Els dies 23 i 24 de novembre, la localitat de Quintanar de la Sierra (Burgos) acull la trobada tècnica interterritorial del projecte Redel Rural Silver, on el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp hi participa com a membre del grup motor, convidat per la Diputació de Tarragona.

Aquest projecte vol explorar les potencialitats del turisme silver per a les economies rurals, a fi de visibilitzar un sector que pot diversificar el perfil de client que actualment ja acudeix a l’oferta turística d’interior. En relació a aquest objectiu, el Consorci és soci col·laborador del projecte de cooperació Activem Pobles, un projecte que vol treballar amb les bones pràctiques relacionades amb l’economia silver, a més de incentivar el relleu empresarial en els nuclis rurals, o l’aprofitament d’espais en desús per a la dinamització econòmica i social.

El turisme vinculat amb la població sènior (més de 55 anys) és una línia de treball molt interessant i amb una perspectiva d’augment molt important. La pròpia dinàmica demogràfica dels països europeus indica com les contingents de població d’aquesta edat seran cada com més nombrosos, i com seran demandants d’uns tipus de serveis especialitzats i acurats. Conèixer patrimoni local, anar a teatre, anar a espectacles i balls, gaudir de la
gastronomia, fer rutes, viatjar; són desitjos d’aquelles persones silver que tenen inquietud per a viure noves experiències i/o conèixer nous indrets. El desig “tenir noves experiències i conèixer nous indrets” correspon, doncs, al repte de poder disposar d’una oferta d’oci i turisme adequada a les persones silver, i que doni resposta a les seves
possibilitats inquietuds.

Presentació de la trobada per part d’autoritats locals i de la Diputació de Burgos

La proposta turística que es pot fer des del medi rural encaixa en molts aspectes en un perfil de client com aquest, ja que és un turisme que fuig de la densificació, aposta per la qualitat del servei, incentiva el coneixement del patrimoni natural i cultural, sap personalitzar la seva proposta,….

Durant aquestes dues jornades, els emprenedors que han estat acompanyats per la Diputació de Tarragona en la seva definició de producte per a un client sènior, faran una presentació davant d’altres emprenedors de la província de Burgos, de Valladolid i del País Basc que han hagut d’afrontar el mateix repte. Aquesta experiència els hi servirà per contrastar la seva proposta i construir lligams amb d’altres emprenedors rurals. L’àmbit d’actuació del Consorci hi és representat per la cooperativa Camins Km0.

Camins Km0 exposant la seva proposta turística adaptada al client sènior

La seva proposta adaptada al col·lectiu sènior cerca apropar el patrimoni intrínsec al paisatge mediterrani de l’Alt Camp amb recorreguts adaptats i d’un contingut enriquit per a aquest públic més exigent, concretament aprofitant el llegat arquitectònic d’en Josep Maria Jujol, deixeble de Gaudí. També hi afegeixen productes d’elaboradores i elaboradors que col·laboren amb Camins Km0.

Per part del Consorci, aquestes jornades de treball serviran per conèixer bones pràctiques turístiques envers el client sènior i poder elaborar durant l’any 2024 un recull d’experiències inspiradores.

, , , , , , , , ,

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades