ACTIVEM POBLES, AMB L’ECONOMIA DEL BÉ COMÚ

desembre 12, 2023 leaderdelcamp
  • El Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC) organitzen la jornada Posem l’economia del bé comú al servei del món rural

 

  • El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí serà la seu de la jornada, que comptarà amb la participació de representants del Consorci Leader del Camp, l’ACFEBC, l’Agenda Rural de Catalunya, Micropobles, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, Aprodisca i Dynamislab

 

Posem l’economia del bé comú al servei del món rural. Aquest és el títol de la jornada organitzada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú (ACFEBC), que tindrà lloc el 21 de desembre al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. La iniciativa vol reflexionar sobre la millora de les organitzacions públiques i privades, alineant-les amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda Rural de Catalunya.

La jornada, dirigida a entitats locals i agents del Consorci Leader, analitzarà les contribucions que l’economia del bé comú pot aportar al món rural, buscant el diàleg entre els diferents actors del territori. El programa dedicarà un espai a definir els principis d’aquest model sòcioeconòmic i a exposar les eines de què disposa. En la part pràctica, i amb l’objectiu de compartir solucions i recursos, es mostrarà una sèrie d’experiències concretes al territori, seguit de la taula rodona «Com avançar junts cap a una economia del bé comú al servei del món rural?». L’acte finalitzarà amb la identificació de les conclusions a partir d’una dinàmica participativa.

L’obertura de la jornada anirà a càrrec de Jordi París, director del Consorci Leader del Camp; Pilar Calçada, vicepresidenta de l’ACFEBC; Sara Pere, regidora de Comerç, Promoció Econòmica, Igualtat, Esports i Salut de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí; Moisès Ferrete, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal Conca Barberà; Sergi Méndez, alcalde d’Ulldemolins, president del Consell Comarcal del Priorat i president d’ARCA; i Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural.

La jornada Posem l’economia del bé comú al servei del món rural s’emmarca en el nou període de programació que ha arrencat aquest 2023, i en el que el Consorci vol treballar per un ecosistema d’agents públics i privats més vinculats i alineats amb els objectius marcats a la seva Estratègia de Desenvolupament Local Participativa. També fomenta l’intercanvi d’iniciatives innovadores i resilients que afavoreixin la diversificació econòmica de les zones rurals de Catalunya.

La col·laboració amb l’Associació per al Foment de l’Economia pel Bé Comú va iniciar-se l’anualitat anterior, amb un treball dirigit als municipis de l’Alt Camp. Fruit d’aquesta primera sensibilització, l’esdeveniment del proper dia 21 vol donar continuïtat a la divulgació d’aquest plantejament de les organitzacions i dels municipis del Camp de Tarragona amb el projecte Activem Pobles.

Consulteu el programa 

L’Economia del Bé Comú, un model alternatiu que fomenta la democràcia, la dignitat humana i la justícia social

L’Economia del Bé Comú (EBC) aporta als municipis un canvi de paradigma, ja que amb la seva aplicació generen un nou model de govern i de relació amb els ciutadans. L’EBC suposa una alternativa concreta, viva, il·lusionant i raonable. Representa una aposta consensuada per la democràcia i la transparència, per la solidaritat i el mediambient, per la dignitat humana i la justícia social. Una proposta realitzada en cooperació de tots els grups d’interès i que permet establir bases sòlides per assolir resultats perdurables en el temps.

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades