LA COOPERATIVA CAMINS KM0 GUANYA EL CONCURS D’EMPRENEDORIA DEL PROJECTE REDEL RURAL SILVER

març 22, 2024
març 22, 2024 leaderdelcamp

Una proposta turística per visitar les obres de l’arquitecte Jujol al Camp de Tarragona ha estat la guanyadora del concurs de projectes emprenedors adreçats al col·lectiu sènior i emmarcat en el el projecte Redel Rural Silver. Sota el títol: “Ruta Jujol, Modernisme Rural al Camp de Tarragona”, la Cooperativa Camins Km.0 proposa una experiència de turisme slow consistent en una ruta modernista, dirigida al públic silver (majors de 55 anys), per visitar les obres de l’arquitecte Josep M. Jujol al Camp de Tarragona que estan, la majoria d’aquestes, tancades habitualment al públic. Aquest projecte guanyador ha rebut un premi dotat amb 5.000 euros.

Les integrants de Camins Km0, Laura Oliva i Maria José Santiago

El projecte Camins Km0 realitza la seva activitat per la comarca de l’Alt Camp i, com expliquen a la seva pàgina web, “treballem estretament amb persones que estan compromeses activament amb el seu entorn. El treball en xarxa i cooperatiu, unit a la difusió dels valors i la riquesa agrícola de la nostra comarca, són fonamentals en el nostre projecte“. Aquest concepte del turisme, obert, participat, implicat i coherent amb la sostenibilitat, ha estat molt present en el discurs que han fet les integrants de la cooperativa i que el jurat ha valorat especialment.

Aquest dimecres ha tingut lloc al Castell de Falset l’acte de cloenda i lliurament de premis del concurs sota el repte El Turisme Sènior com a oportunitat per al medi rural. El certamen s’ha emmarcat en el projecte global Redel Rural Silver, una iniciativa de la qual forma part la Diputació de Tarragona i que ha treballat, durant el 2023 i el 2024, el repte del “Turisme Silver” recollint propostes turístiques centrades en el medi rural i adreçades a persones majors de 55 anys.

A l’acte de cloenda d’aquest dimecres hi han participat el diputat i president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull i el diputat delegat de Gestió de Persones i Talent, Joan Castor Gonell.

Per part del Consorci, membres de l’equip tècnic han estat presents i han pogut valorar l’evolució dels projectes des del seu inici. El Consorci ha estat membre del grup motor d’aquest projecte per aportar la seva expertesa en el món rural tarragoní. També, per alimentar més el projecte Activem Pobles on hi ha una especial sensibilitat cap a aquesta col·lectiu.

Els projectes guanyadors s’han seleccionat entre un total d’11 propostes finalistes procedents dels territoris de les entitats sòcies de Redel Rural Silver La jornada d’aquest dimecres també ha servit per donar a conèixer el proper repte que es planteja en el marc del projecte Redel Rural Silver: “Tecnologies per al benestar de les persones silver”.

Emprenedors participants del projecte

El projecte Redel Rural Silver, del qual forma part la Diputació de Tarragona, està impulsat per diverses entitats de la Xarxa d’Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) i té com a objectiu abordar les necessitats relacionades amb l’envelliment al medi rural, i aprofitar les oportunitats que ofereix l’economia silver com font de treball, benestar i desenvolupament local i com a oportunitat per evitar el despoblament.

El turisme sènior com a oportunitat per al medi rural

A nivell estatal, el repte d’aquesta primera edició del concurs d’idees era El Turisme Sènior com a oportunitat per al medi rural. Un repte que es va adaptar a la situació particular de cada territori, per tal d’aprofitar al màxim els recursos en cada cas. Pel que fa a la demarcació de Tarragona, el repte es va plantejar a través de la pregunta: “Com podem aprofitar els recursos turístics existents per al col·lectiu sènior a partir del treball compartit i/o l’establiment de sinergies?

 

Text: Diputació de Tarragona

C/ Daroca, 1 – Montblanc 43400 | Telèfon – 977 861338 | Fax – 977 862424 | Avís legal | Política de galetesPolítica de privadesa | Protecció de dades